Spinatlasagne

6
person(er)
Sværhedsgrad: 
Almindelig


Denne spinatlasagne er en smagsbombe, som langt de fleste vil kunne lide. Den kan med fordel laves dagen i forvejen, hvis man f.eks. venter gæster, da den om muligt smager endnu bedre næste dag.

lasagneplader

Tomatsovs:
3 dåser tomat
1 dåse tomatkoncentrat
3 løg
200 g reven gulerod
1 dåse majs
4 fed hvidløg
1 tsk. cayennepeber eller chili (vær selv opmærksom på, hvor stærk sovsen skal være)
1 spsk. salt
peber

Spinatsovs:
300-450 g frossen hakket spinat
1 bakke champignoner (400 g)
3 dåser kokosmælk
1 bundt frisk persille
1-2 boullionterninger
1 tsk. muskatnød
1 tsk. salt
peber
cirka 70 g Maizena majsstivelse

Start med at lave tomatsovsen. Svits løg og hvidløg i nogle minutter i en gryde. Tilsæt dåsetomater, tomatkoncentrat, reven gulerod, majs og cayennepeber/chili. Lad sovsen simre nogle minutter og smag den til med salt og peber.

Lav derefter spinatsovsen. Hak champignonerne groft og steg dem i en gryde sammen med boullionen. Når champignonerne er begyndt at blive bløde, tilsæt da spinaten. Når spinaten er nogenlunde optøet, tilsæt da kokosmælk, hakket persille, revet muskatnød, salt og peber.

Når spinaten er helt optøet, og sovsen har den ønskede smag (tilsæt evt. mere eller mindre muskatnød, boullion, salt og peber), skal sovsen jævnes, så den har en forholdsvis tyk og cremet konsistens. Jeg bruger cirka 70 gram Maizena majsstivelse, som jeg tilsætter gennem en si, imens jeg rører godt rundt i sovsen, så den ikke brænder på eller klumper. Alternativt kan man lave en meljævning af almindelgt hvedemel rystet med vand og tilsætte den under omrøring, men jeg finder det nemmere at bruge Majzena majsstivelse.

Når begge sovser er lavet, skal lasagnen lægges sammen i et stort fad. Læg begge sovser imellem hvert lag og slut af med spinatsovsen på toppen af lasagnen. Jeg anbefaler, at man bruger tre lag lasagneplader.

Bag lasagnen ved 200 grader i en halv time. Hvis den bliver for brun, brug da almindelig ovn i stedet for varmluft. Jeg plejer at starte med varmluft for at gøre den lidt sprød på toppen og efter 15-20 minutter, skruer jeg hen på almindelig ovn.