Tzatziki

1
stk
Sværhedsgrad: 
Nem

Hvis man kan lide smagen af hvidløg, kan man helt sikkert også lide tzatziki. Det er lækkert, og det kan eksempelvis bruges som pålæg, dressing eller dip.

500 ml neutral sojayoghurt (kan købes i de fleste store supermarkeder)
2 agurker
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
peber

Dræn sojayoghurten for vand gennem kaffefiltre i 3-4 timer eller mere (se billede nr. 2). Dette er er for, at tzatzikien ikke bliver for vandet.

Riv agurkerne og pres så meget som muligt vand ud af dem. Dette kan f.eks. gøres ved at presse agurkestrimlerne mod bunden af en si med hænderne eller ved at putte et rent viskestykke om agurkestrimlerne og vride dette. Sidstnævnte metode er mest effektiv.

Tilsæt presset hvidløg, salt og peber til sojayoghurten og rør godt rundt. Tilsæt derefter de revne agurker og smag til, om der skal mere hvidløg, salt eller peber i.