Kikærtesalat
Her har du en lækker og let "tunsalat" til påskebordet, som vil overbevise dig om, at tunsalat sagtens kan laves med kærlighed og kikærter.
Derudover er denne "tunsalat" en o-megagod og sund måde at få sit skud omega-3.
Ingredienser:
240 g. kikærter, udblødte og kogte (svarer til en dåse)
50 g. løg (et lille løg)
100 g. sojayoghurt uden sukker (evt. hjemmelavet efter denne opskrift)
2-3 spsk. friskpresset citronsaft
1-2 tsk havsalt
2 tsk gærflager
1 tsk. hørfrøolie
2 spsk. malede/kværnede hørfrø
friskkværnet peber
(evt. 50 g. finthakkede syltede agurker)
Fremgangsmåde:
Start med at blende kikærterne lidt i en foodprocessor på “pulse”-knappen (5-8 tryk virker for mig), så de får en “flaget” struktur. De skal hakkes i stykker uden at blive til puré, og der må gerne være enkelte halve kikærter tilbage. Kom så de flagede kikærter i en skål. Blend løget i foodprocessoren, så det er helt finthakket (du kan også rive det), og kom det sammen med alle de øvrige ingredienser ned i skålen til kikærterne. Rør godt rundt, smag til, og lad gerne salaten hvile lidt på køl, før du serverer den.
Det her er hverdagsopskriften, som er sund og nærende. Skal der være fest? Skift halvdelen af yoghurten ud med vegansk mayo, så den bliver lige en tand mere fed, lækker og syndig.
Når salaten har stået i køleskabet natten over, kan det være en god idé at smage den til med salt, citron og evt. sojayoghurt igen, da der godt kan forsvinde lidt væske.
*TIP*
Hvis du gerne vil have din kikærtesalat til at smage af tunsalat, så kan du bruge 1-2 tsk. Taremel, som er et algeprodukt, der kan købes i helsekostbutikker.