'Cheezy' Pastagratin!
100 g fuldkornspastaskruer
200 g gulerødder
60 g løg
2-3 fed hvidløg
½-1 grøn chili (alt efter hvor stærk du foretrækker den)
½ tsk gurkemeje
20 g gærflager
½ tsk sirup, eller et drys sukker
½ tsk røget paprika
1 pæn sjat havrefløde
1 spk citronsaft
100 g grønne ærter
salt, peber, muskat og ingefær
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og lad det dryppe af i en sigte.
Imens hakkes gulerødder i skiver, løg i skiver/tern, hvidløg og chili hakkes fint.
Kog grøntsagerne og gurkemeje i en kasserolle under låg i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra i en kop og blend til en fin mos. Tilsæt evt. mere af væsken, samt de andre ingredienser. Smag til med salt, peber, muskat og ingefær. Bland den kogte pasta med mosen og tilsæt ærterne fra frost. Hæld blandingen i et passende ildfast fad og bag i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 185 grader.