Fusilli med mild tomatsauce og basilikumpuré

2
person(er)
80
Sværhedsgrad: 
Almindelig

For at lave denne lækre, milde tomatsauce skal du først skolde tomater og grille peberfrugter. Hvis du klikker på linksene i ingredienslisten forneden, kommer du til en beskrivelse af, hvordan du gør dette. Selv om det er lidt mere besværligt at skolde tomater end at bruge en dåse flåede tomater, så prøv det alligevel. Smagen bliver en helt helt anden - meget sødere, dybere og mildere. Og grillet peberfrugt gør vidundere ved en sauce, så det er også hele umagen værd!

Hvis du gerne vil have mere fyld i saucen, kan du f.eks. koge 100 g røde linser i letsaltet vand og tilsætte dem, når du har blendet saucen, eller du kan lade ca. 50 g Soy4you trække i 5 minutter i en skål med bouillon, dræne det og tilsætte det, når du har blendet saucen. Husk at varme det godt igennem sammen med saucen.

Ingredienser:

180 g fusilli, f.eks. af majs
8 store skoldede tomater (ca. 1 kg), grofthakkede
2 røde peberfrugter, grillede og grofthakkede
1 stort løg, grofthakket
4 fed hvidløg, grofthakkede
1 ½ dl grøntsagsbouillon
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret timian
urtesalt
friskkværnet peber
evt. 100 g kogte røde linser eller 50 g Soy4you udblødt i bouillon

Fremgangsmåde:
Pastaen koges i letsaltet vand efter anvisning på pakken, og vandet hældes fra.

Løg og hvidløg steges i lidt vand eller olie i en gryde ved høj varme, til løgene er klare. Tilsæt peberfrugterne, tomaterne og saften fra begge dele, og rør godt rundt. Efter ca. 5 min. tilsættes bouillon og krydderier.

Kog retten igennem i 5-10 min. Herefter tages den af varmen og blendes med en stavblender, til den er uden klumper, men gerne lidt rustik. Tilsæt nu evt. kogte røde linser eller udblødt Soy4you.
Smag saucen til, og køl den lidt af inden servering, så smager den af endnu mere.

Server pastaen vendt i saucen og pyntet med basilikumpuré.

TIP! Denne lækre sauce kan også serveres som suppe. Tilsæt da evt. mere bouillon.


Basilikumpuré

Dette er egentlig en pesto, men da denne opskrift ikke indeholder olie som en klassisk pesto, bliver den kaldt for en puré. Men pinjekernerne alene giver fuldt ud den fede smag, som en pesto skal have, og puréen her bliver super lækker og cremet.

Ingredienser:

1 dl tætpakket basilikum
45 g pinjekerner
1 stort fed hvidløg
½ dl vand
1 spsk. citronsaft
urtesalt

Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienser, og smag til med urtesalt.