Kartoffelpizza med valnøddepesto
Pizza kan nemt laves uden ost, prøv selv med den lækre kartoffelpizza med valnøddepesto.
25 g gær
2 dl vand, lunt
½ tsk salt
3 spsk olivenolie
350 g hvedemel
1 ds hakkede tomater
3 fed hvidløg
300 g kogte kartofler, i skiver
1 spsk citronsaft
1½ dl gærflager
½ dl olivenolie
50 g valnødder
1 bundt basilikum
1 tsk salt
1 spsk oregano
Rør gær, vand, salt og olie sammen. Tilsæt mel til dejen slipper skålen og ælt så dejen med lidt mel. Lad dejen hæve 60 min.
Hæld hakkede tomater i en si. Blend de drænede tomater med 1 fed hvidløg. Blend olivenolie med valnødder, salt, 2 fed hvidløg, citronsaft, gærflager og basilikum.
Rul pizzadejen ud og placer på en bageplade. Smør blendet tomat på. Læg kartoffelskiverne på og fordel pestoen over pizzaen ved at lægge små klatter rundt omkring med en teske. Drys til sidst oregano over og bag pizzaen i 30 min ved 225 °C.