Hokkaidosuppe

4
person(er)
30
Sværhedsgrad: 
Nem

En suppe der går igen hjemme hos os. Denne SMUKKE, fyldige og meget delikate græskarsuppe! Jeg laver den når som helst jeg finder en lækker hokkaido, men suppen er ideel om efteråret.

1 lille økologisk hokkaido græskar
1 kinesisk hvidløg (eller to almindelige)
100 g økologiske røde linser
2 spsk. olie
1 tsk. tørret basilikum
1-2 tsk. karry
1/2 spsk. balsamico eddike
1 spsk. herbamare urtebouillon
1 – 2 spsk. ketchup
1/2 liter vand
1 dl. soja- eller havrefløde
Evt. salt og friskkværnet peber

Græskaret udkernes og skæres i tern. (Der er ingen grund til at skrælle den når den er økologisk) Olien kommes i en tykbundet varm gryde, karry tilsættes og brændes af (smagen træder kraftigt i karakter ved at gøre dette) men må selvfølgelig ikke brænde på. Herefter tilsættes skiveskåret hvidløg som steges med et øjeblik. Græskarternene tilsættes, samt vand og linser. Lad suppen koge i ca. en halv time hvorefter den blendes helt fin i en blender eller med en stavblender. Fløden tilsættes til sidst, og suppen smages til med urtebouillon, ketchup, salt og friskkværnet peber, basilikum samt balsamico eddike. Alternativt kan citronsaft anvendes. Hvis suppen er for tyk tilsættes mere vand.

Server suppen som forret eller hovedret med masser af friskhakket persille (gerne tæppebombet), tørristede solsikkekerner og groft brød til!