Hvidkålssuppe med hjemmebagte grahamsflutes

2
person(er)
60
Sværhedsgrad: 
Nem

En lækker supper gør altid godt. Prøv vores hvidkålssuppe med grahamsflutes til.

FLUTES:
50 g gær
1 spsk olivenolie
4 dl vand
1½ dl malede hørfrø
200 g grahamsmel
300 g hvedemel
2 tsk salt

SUPPEN:
1 løg, i skiver
1 spsk olivenolie
1 lille hvidkålshoved, i grove stykker
300 g kartofler, i tern
½ l grøntsagsbouillon
2 tsk timian
1 laurbærblad
2½ dl sojafløde
1 tsk stødt muskatnød
salt og peber
1 dusk persille, hakket

Flutes:

Vand, olie, salt og gær blandes. Tilsæt hørfrø og derefter mel lidt efter lidt. Ælt sammen og lad hæve i 30 min.
Form 4 flutes og lad dem efterhæve på bageplade i 15 min. Bag ved 200 °C i 15-20 min.

Suppen:

Svits løg i olien. Tilsæt hvidkål, kartofler og grøntsagsbouillon. Lad suppen koge med timian, laurbærblad og muskatnød i 30 min.
Fjern laurbærbladet og blend suppen fin. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Serveres med persille.