Karrysuppe med nudler
Dette er en af mine yndlingssupper. Den er hurtig at lave, den er billig, og så smager den rigtig godt. Den kan desuden varieres med andre grøntsager og kokosmælk, der gør suppen ekstra cremet.
1 kg kartofler, skåret i tern
500 g gulerødder, skåret i skiver
200 g røde linser, skyllet før brug
2 løg, hakkede
3 fed hvidløg, pressede
1 spsk. (eller 2 terninger) grøntsagsboullion
2 tsk. karry
1 tsk. chilipulver
salt og peber efter smag
1,5 liter vand
250 g nudler
Put alle ingredienserne (undtagen nudler) i en gryde og kog det hele i 15-20 minutter (eller til kartofler og gulerødder er bløde). Blend suppen en smule med en stavblender, så der fortsat er nogle hele stykker af kartofler og gulerødder.
Kog nudlerne i en anden gryde i 3-4 minutter og put dem i suppen ved servering.