Linsesuppe

4
person(er)
Sværhedsgrad: 
Nem

Dette er en billig og mættende suppe, og den er perfekt, hvis man kan lide stærk mad. Jeg er selv til det meget stærke, men en mildere udgave smager også dejligt.

400 g røde linser
3 gulerødder
3 løg
½ – 1 liter vand
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
1 dåse kokosmælk (kan udelades, men tilsæt da lidt mere vand)
2 boullionterninger
3-4 fed hvidløg
chili (brug så meget som du kan lide)
2 tsk. paprika
2 tsk. salt (smag selv til)
peber
evt. frisk ingefær og basilikum.

Hak løg og gulerødder i tern, put dem i gryden med boullion og presset hvidløg. Steg ingredienserne i vand eller olie i nogle minutter. (Gulerødderne kan også rives og tilsættes, når suppen er færdig).

Skyl linserne og tilsæt dem sammen med dåsetomater, tomatkoncentrat, kokosmælk, chili, paprika, salt og peber. Tilsæt eventuelt hakket/revet frisk ingefær og basilikum. Tilsæt desuden mellem en halv og en hel liter vand, alt efter hvor tyk en suppe du kan lide. Linserne suger en del vand.

Lad suppen koge til linserne er møre. Det tager cirka 15-20 minutter.

Spis suppen sammen med brød.