Misosuppe med speltkerner

5
person(er)
40
Sværhedsgrad: 
Nem

Nem og lækker misosuppe med en masse gode grøntsager og speltkerner. Speltkernerne kan også erstattes af fx ris, grønne linser eller quinoa, hvis det passer bedre til dig. 

 

Ingredienser:

  • 2,5 l grøntsagsbouillon 
  • 2 store løg
  • 250 gram speltkerner
  • 500 gram rensede svampe
  • 250 gram gulerødder ell. pastinakker
  • 500 gram blomkål eller broccoli
  • 5 spsk miso, fx sweet rice miso(kan købes i helsekosten eller Superbest)
  • 3 spsk tahin
  • 2 spsk revet peberrod 
  • 2 tsk tørret timian 
  • 3 laurbærblade
  • ristede sesamfrø


Fremgangsmåde:
Kog bouillonen op i en stor gryde, tilsæt speltkernerne og laurbærblade og kog under låg i ca. 25 minutter, til kernerne er møre. 

Snit svampe i skiver, broccoli/blomkål i små bukketer og gulerødderne fint. Hak løgene i ringe og tilsæt løg til gryden. Tag en dl af den varme bouillon fra gryden og hæld i en lille skål. Pisk miso og tahin helt jævn i skålen, så undgår du at det klumper når det tilsættes suppen.
Efter 5 minutter tilsættes de resterende grøntsager. Kog suppen i yderligere 5 minutter før varmen slukkes og miso/tahinblandingen, timian og peberrod røres i. Server suppen dampende varm med lidt brød, eller helt som den er med sesamfrø på toppen