Mårhunden i naturen 
Mårhunden minder meget om en vaskebjørn. Den vejer ca 10 kg og er en del af hundefamilien biologisk set. I naturen lever mårhunde gerne i nærheden af vand, hvor den fanger krebs, fisk og andre smådyr, men den er nærmest altædende. Mårhunde lever i familiegrupper og er meget sociale dyr. Om vinteren går de i hi

Forhold på pelsfarme 
EUs videnskabelige komite for dyrevelfærd undersøgte i 2001 al forskning ang. opdræt af mårhunde. De konkluderede, at ”Indtil der er tilstrækkelig information om mårhundes velfærd, bør det frarådes at holde denne art på pelsfarme”

Mårhunde opdrættes i Kina eller Finland. Langt hovedparten stammer fra Kina, hvor der ingen lovgivning er til at beskytte dyrene. I Kina er aflivning af mårhunde flere gange blevet dokumenteret. Optagelser og vidneudsagn har bl.a. vist, at dyrene blev bedøvet ved at blive slået ned i jorden og i nogle tilfælde flået, mens de stadig var i live.

I Finland bliver dyrene dræbt med strøm. En elektrode indføres i endetarmen, mens den anden sættes i munden. Det fremkalder et hjerteanfald, som dyrene føles den fulde smerte af, inden det dør. Ved forkert spænding eller fastgørelse af elektroderne skal processen gentages. Mårhunde håndteres med en nakketang og snudeklemme, da der er tale om vilde dyr.
De opdrættes i bure der er omkring 1 m2. Burene er lavet af trådnet og de har aldrig mulighed for at stå på fast grund. Pga de golde miljøer i burene bliver mange af dyrene vanvittige og laver ikke andet end at gå frem og tilbage eller i cirkler.
 
Der findes ingen andre produktionsforhold end de som her er beskrevet. Generelt set er de også dækkende for andre pelsdyr. Af samme årsag konkluderede EU-kommissionen at ”alvorlige problemer for alle arter som opdrættes for deres pels”