Forbyd minkavl permanent

Danmark står ved en skillevej: Skal vi tillade, at minkfarmene genåbner til næste år, eller skal vi sige nej tak til en industri, der indespærrer dyr i små trådbure, hvor de ikke kan udfolde deres naturlige adfærd? Som udgør en risiko for nye pandemier og en væsentlig kilde til forurening med blandt andet ammoniak? Svaret burde give sig selv. 

I november sidste år udkom også en længe ventet udtalelse fra Det Dyreetiske Råd om minkproduktionen i Danmark, og det mest centrale i konklusionen er tydelig: Hold af mink i små bure er ikke acceptabelt.

Er det ikke på tide, at regeringen og flertallet på Christiansborg indser, at minkavl bør høre fortiden til?

Hjælp os med at råbe dem op. Skriv under i dag for et forbud mod minkavl:


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!

Naturligt at forbyde mink

Danmark har allerede forbudt handlen med hunde- og kattepels og opdræt af ræve. Mink er det næste naturlige skridt.

Flere og flere lande i Europa indfører forbud mod pelsdyravl. I dag tæller listen bl.a. Østrig, Norge, Belgien, Luxembourg, Serbien, Slovakiet, Tjekkiet, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Tyskland, Slovenien, Bosnien-Herzegovina, Holland og senest Italien.

Samtidig tager store dele af modebranchen og kendte mærker som Versace, Chanel, Prada og Dolce & Gabbana afstand til pels.

Mink er aktive, solitære rovdyr, som aldrig kan trives i fangenskab. I naturen er de enspændere og kan holde territorier op til 2,5 km2, som de ikke deler med andre voksne mink. De er aktive, nysgerrige og opfindsomme dyr. De har svømmehud og bruger en stor del af deres tid i vand. Minken jager både til lands og til vands. Alt sammen forhold, som ikke kan imødekommes på minkfarmene.

Kampen for et forbud

I øjeblikket er minkavl kun midlertidigt forbudt frem til 2023. Men herefter kan vi risikere, at millioner af mink igen skal lide i burene. Derfor er det afgørende at presse på for at få vedtaget et permanent forbud i løbet af i år.

Indtil videre støtter fire partier op om et forbud mod produktionen af mink i Danmark: SF, Enhedslisten, Alternativet og Frie Grønne. Også Radikale Venstre har meldt ud, at partiet vil genoverveje sin holdning til minkavl, blandt andet med udgangspunkt i Det Dyreetiske Råds udtalelse om minkproduktionen. 

Derfor kæmper vi nu for at overbevise Radikale Venstre og regeringen om, at de må handle ansvarligt og indse at tiden er løbet fra pelsindustrien. 

Vi har tænkt os at gøre alt, hvad vi kan for at industrien bliver lukket permanent inden 2023. Er du med os?

Vær med til at råbe politikerne op. Vis din modstand mod minkavlen herhjemme ved at skrive under i dag:


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!