Forbyd minkavl permanent

Danmark står ved en historisk skillevej: Skal vi tillade, at minkfarmene genåbner, eller skal vi sige nej tak til en industri, der indespærrer dyr i små trådbure, hvor de ikke kan udfolde deres naturlige adfærd? Som udgør en risiko for nye pandemier og en væsentlig kilde til forurening med blandt andet ammoniak? Svaret burde give sig selv.

Hjælp os med at råbe regeringen og Folketinget op. Skriv under i dag for et forbud mod minkavl:


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!

Hvad sker der lige nu?

I øjeblikket er minkavl kun midlertidigt forbudt, og regeringen har netop annonceret, at den ønsker at forlænge det midlertidige forbud med et år, dvs. frem til 2023. Men herefter kan vi risikere, at millioner af mink igen skal lide i burene. Derfor er det afgørende at presse på for, at et permanent forbud er på bordet, når det nye folketingsår begynder til oktober.

Naturligt at forbyde mink

Danmark har allerede forbudt handlen med hunde- og kattepels og opdræt af ræve. Mink er det næste naturlige skridt.

Flere og flere lande i Europa indfører forbud mod pelsdyravl. I dag tæller listen bl.a. England, Østrig, Norge, Belgien, Luxembourg, Serbien, Slovakiet, Tjekkiet, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Tyskland, Slovenien, Bosnien-Herzegovina og Holland.

Samtidigt tager store dele af modebranchen og kendte mærker som Versace, Chanel og Prada afstand til pels

Mink er aktive, solitære rovdyr, som aldrig kan trives i fangenskab. I naturen er de enspændere og kan holde territorier op til 2,5 km2, som de ikke deler med andre voksne mink. De er et aktivt, nysgerrigt og opfindsomt dyr. De har svømmehud og bruger en stor del af deres tid i vand. Minken jager både til lands og til vands. Alt sammen forhold, som ikke kan imødekommes på minkfarmene.

Vær med til at råbe politikerne op. Vis din modstand mod minkavlen herhjemme ved at skrive under i dag:


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!