TV-Avisen viste i aften (14.10.11) nye billeder, som Anima har modtaget fra en minkfarm på Sjælland. Billederne viser slemt tilredte dyr, bl.a. en mink med åbent kødsår i halsregionen samt afbidt øre. Minkfarmen er en del af pelsbranchens besøgsprogram.

Besøgsprogrammet er et initiativ fra branchen om at slå dørene op for offentligheden og vise ”den anden side”, dvs. at minkavl er et legitimt erhverv med høj dyrevelfærd. Farmen er med andre ord noget af det pæneste den danske pelsbranche kan fremvise.
 
Anima finder det grotesk, at man på trods af den skærpede fokus på mink og dyrevelfærd de seneste år, ikke engang er i stand til at holde de såkaldt åbne farme fri for dyr, der lider så åbenlyst som videomaterialet dokumenterer.
 
”Dette materiale sætter er fed streg under, at man aldrig kan give mink god velfærd med de regler, der er i Danmark. Skaderne opstår som en direkte konsekvens af at lukke vilde rovdyr inde i minimale trådbure, hvilket stresser dyrene og hermed opstår disse bidskader”, udtaler Thorbjørn Schiønning, kampagnekoordinator hos Anima.
 
For mere end 2 år siden forbød et enigt folketing ræveavl ud fra devisen om at velfærden ikke kunne gøres god nok. Problemerne for minkavl er identiske, og derfor undrer Anima sig over at flertallet af folketingets politikere fortsat holder hånden over minkbranchen. ”Nu må politikerne se at trække i arbejdstøjet og komme det her brancheproblem til livs. Det kan ikke være rigtigt, at vi i et velfærdsland lader dyrene leve på 2.klasse.”

En række lande i Europa har helt eller delvist forbudt pelsopdræt, herunder England, Holland, Østrig, Kroatien, Bosnien og Schweiz.