Irmapige og turbokylling overraskede til COOP-festival

11 marts, 2024

De op mod 1600 Coop-folk, der gæstede årets festival i Fredericia fik sig noget af en overraskelse da dyrevenner fra Anima, forklædt som Irmapige og turbokylling, mødte op og protesterede for bedre dyrevelfærd hos Coop.

En flok dyrevenner fra Anima havde lørdag morgen trodset den bidende kulde i Fredericia for at give et særligt budskab til Coop. “Drop turbokylling, Coop”, stod der på et banner, og et lignende budskab var blevet blæst op på en medbragt storskærm. En dyreven havde klædt sig ud som Irmapige og en anden som en kæmpe turbokylling. Resten holdt bannere og uddelte flyers til de godt 1600 gæster, der skulle ind og høre oplæg - hvor et af oplæggene ironisk nok netop kom ind på Coops holdning til Animas kampagne. 

“Selvom vi møder folk med et smil og et glimt i øjet, så er vores budskab ganske alvorligt: Turbokyllinger lider i de danske stalde og Coop har svigtet sit ansvar som en virksomhed der gerne vil være kendt for bæredygtighed og dyrevelfærd,” udtaler kampagneleder Christian Deichmann fra Anima, som mener at kyllingerne både skal vokse langsommere og have bedre pladsforhold. 

Krammere og løfte fra Skipper

Selvom Anima står i opposition til Coops nuværende kyllingepolitik, så var der flere lyspunkter ved weekendens aktion.
“Mange har taget billeder sammen med vores Irmapige og udtrykt opbakning til vores sag og jeg kan efterhånden ikke tælle hvor mange der har været henne og give krammere til vores turbokylling. Jeg fik også en snak med Pernille Skipper, som har lovet at hun gerne vil drøfte sagen nærmere, hvis hun bliver ny formand i Coop Amba. Det synes jeg er stærkt og det vil vi se meget frem til. Kyllingerne fortjener bedre,” slutter Deichmann