Efter afsløringer: Udsigt til forbud mod pelsavl i Polen

27 november, 2020

Animas polske afdeling står bag en række chokerende optagelser fra en af verdens største minkfarme, der er beliggende i Polen. Blot tre timer efter, at optagelserne var blevet offentliggjort, bebudede lederen af det polske regeringsparti, Jarosław Kaczyński, et forbud mod pelsavl:

"Når det gælder dyrebeskyttelse, har Polen brug for en helt ny juridisk orden. (...) Vi forventer bred støtte her, fordi det ikke er et partipolitisk spørgsmål". 

Optagelserne, som førte til den positive udmelding, er publiceret af Animas polske afdeling Otwarte Klatki, og sammen presser vi på for at loven skal blive gennemført i landet, så ingen dyr skal lide på pelsfarmene.

Støt vores arbejde med pelsforbud i hele Europa

Anima-en af verdens største minkfarme-polen-pels-forbud

Problemerne står i kø

Med skjult kamera lykkedes det en dyreven at dokumentere de horrible forhold på Polens største minkfarm ved at filme forholdene på daglig basis i to måneder. 

Det skønnes, at der befinder sig omkring en halv million mink på farmen, som ejes af blandt andet Szczepan Wójcik, der er præsident for den polske pelsindustri.

Bidskader, kannibalisme, stereotyp adfærd og manglende pleje er blot nogle af de problemer, som er blevet dokumenteret på de nye optagelser.

Anima-kannibalisme-minkavl-pels-Polen

Ikke overraskende

Anima er ikke overrasket over de horrible afsløringer, men ser dem som endnu et bevis på de uundgåelige konsekvenser af at holde vilde dyr som mink i små bure, hvor de ikke kan udfolde deres naturlige adfærd.

Til gengæld glæder direktør for Anima, Joh Vinding, sig over udsigten til et polsk forbud mod pelsavl:

I en tid, hvor europæiske pelsfarme bryster sig af pelsindustriens egen certificering “Welfur”, viser optagelserne fra en af verdens største minkfarme tydeligt, at minkavl er og bliver uforeneligt med basal dyrevelfærd. Derfor er det meget positivt, hvis Polen nu slutter sig til den voksende liste over lande, som har forbudt pelsavl.

Anima-bidskader-polen-pels-mink

Flere og flere lande i Europa indfører forbud mod pelsdyravl. I dag tæller listen England, Østrig, Norge, Belgien, Luxembourg, Serbien, Slovakiet, Tjekkiet, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Tyskland, Slovenien, Bosnien-Herzegovina, Frankrig og Holland.

Samtidig tager store dele af modebranchen og kendte mærker som Versace, Chanel og Prada afstand til pels.

Pelsavl og dyrevelfærd kan aldrig gå hånd i hånd
Vi presser på for et forbud mod pelsavl - ikke bare i Danmark og Polen, men i hele verden, og vi samarbejder med dyreværnsorganisationer fra mere end 35 forskellige lande om at opnå dette.

Har du endnu ikke vist din modstand mod minkavlen herhjemme, kan du gøre det ved at skrive under her:


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!