Skab sejre for dyrene i fremtiden

På denne side kan du se et lille udvalg af de områder, Anima arbejder aktivt for, og nogle af de mange sejre, som vi har været med til at skabe for dyrene.
Sejre som kun har kunnet lade sig gøre med opbakning fra dyrevenner i hele landet.

Gennem et testamente kan du være med til at sikre endnu flere sejre for dyrene og være dyrenes beskytter - også når du ikke er her længere.

Her kan du læse mere om at oprette et testamente, der tilgodeser dyrene.

Forbud mod pels

Anima har siden foreningens begyndelse kæmpet for pelsdyrene. I 2009 vedtog Folketinget et etisk forbud mod ræveavl. Resultatet var en direkte konsekvens af Animas årelange kampagne for rævene. Men der sidder stadig millioner af pelsdyr i fangenskab rundt om i Europa - og der er endnu ikke forbud mod opdræt af mink og chinchilla i Danmark. Forbud mod pelsavl er en mærkesag for os, og arbejdet slutter først, når pelsavl er historie.

På kortet nedenfor kan du se status på pelsproduktionen i Europa (2020).


 Forbud mod pelsfarme
 Pelsfarme udfaset grundet strengere regler
 Parlamentarisk debat
 Delvist forbud

Pelsfri virksomheder

Vi samarbejder med virksomheder og modefirmaer om at gøre pelsavl til fortid. Den danske pelsfri liste tæller nu over 200 mærker – og er stadig voksende!

Se den fulde liste her.

Dyreforsøg

I 2013 trådte der et forbud i kraft, så ingen kosmetiske produkter eller ingredienser, der er testet på dyr, kan sælges i EU. Dette gælder alt fra mascara til tandpasta.
Det blev enden på en kamp, der varede flere årtier. Det er en monumental bedrift for EU og de mange, som har kæmpet for at redde dyrene fra meningsløse forsøg - inklusiv Anima.
Da dyreforsøg desværre stadig er tilladt i nogle lande uden for EU, har vi samlet en liste over virksomheder, der ikke sælger i disse lande, men har en dyreforsøgs-fri politik.
Så er det nemmere som forbruger at undgå at støtte disse firmaer og deres behandling af dyr.Se listen over virksomheder, der ikke bruger dyreforsøg.

Forbud mod vilde dyr i cirkus

Efter en lang og sej kamp er det blevet forbudt at bruge vilde dyr i cirkus i Danmark, og de sidste fire cirkuselefanter gik endeligt på pension i 2020.

Credit: Knuthenborg Safaripark

Anima arbejder på at få indført et forbud af vilde dyr i cirkus i hele EU.

På kortet nedenfor kan du se status på forbud i Europa (2020).


 Generelt forbud
 Delvist forbud
  Intet forbud

Frie Vinger

Frie Vinger er Animas redningstjeneste, som redder og bortadopterer udtjente burhøns fra æg-industrien.
Gennem tiden har Frie Vinger reddet mere end 1.500 høns og givet dem en ny chance hos kærlige familier, hvor de har fået lov til at leve et rigtigt hønseliv med vind i fjerne og græs under fødderne efter en forfærdelig tid i produktionen.

Her kan du se kortfilmen Mit liv som burhøne om burhønen Petra, der blev reddet og fik en chance til hos Frie Vinger.

Bedre virksomheder

I Anima er vi konstant i dialog med virksomheder om at indføre mere dyrevenlige politikker. Inden for lndbruget har vi især tre hovedområder: Forbud mod buræg, turbokyllinger og foie gras.
På listen nedenfor kan du se de mange virksomheder, som har valgt at gå i en mere dyrevenlig retning. Det er virksomheder, som efter dialog med Anima har indført en burægfri politik, droppet brug af turbokyllinger eller stoppet salget af foie gras.

Se hele listen her.

Vi kan også tilføje...

- Afsløringer af lovbrud og mishandling begået mod dyr i landbruget i Danmark
- Hele buræg ud af de danske supermarkeder
- Alle danske supermarkeder har indført en politik om ikke at sælge foie gras
- Forbud mod handel med hunde- og kattepels i EU
- Dyrepoliti i Danmark

Ovenstående er blot et lille udpluk. I Anima er vi altid på dyrenes side, og vi arbejder for dyrene hver dag året rundt.
Vil du være med til at skabe en bedre fremtid for dyrene?

Opret et testamente, hvor du betænker dyrene, og lad din medfølelse gå i arv

Se mere her og tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller vil have vejledning til, hvad der kan være en god løsning i din sitution. 
Ønsker du, at din støtte skal gå til et specifikt område, efterkommer vi selvfølgelig dette.

Du er altid velkommen til at kontakte vores testamente-rådgiver Joh Vinding på 61 71 07 38 eller skriv på jv@anima.dk.