Årets største resultater i 2018

21 december, 2018

2018 har på mange områder været et rigtig godt år for dyrene - både i Danmark og internationalt. Vi har opnået store resultater, og det havde vi ikke kunnet gøre uden vores fantastiske medlemmers støtte og opbakning.

Hvis du ønsker, at 2019 skal blive et endnu bedre år for dyrene, så støt Anima i dag med et kampagnebidrag - husk at donationer til Anima bliver trukket fra i SKAT. 




 

 

 

Nedenfor kan du læse om de største resultater, vi har opnået i 2018.

Indonesien forbyder hundekød
Sidste år kæmpede vi for hundene på Bali, og det har givet pote. Afsløringerne fik nemlig Balis guvernør til at udstede et forbud mod handel med hundekød. Det igangsatte en dominoeffekt i de omkringsliggende lande, hvor senest Indonesien har meddelt, at man ville indføre et lignende forbud. Hvis loven håndhæves i Indonesien, vil den være med til redde over en million hunde om året.

Dyrepoliti i Danmark 
Efter en årelang kamp tog vi et afgørende skridt mod etableringen af et dyrepoliti i Danmark. På årets finanslov blev der afsat 38 millioner kroner til at lave tre specialenheder, som over de næste fire år skal have fokus på kriminalitet, hvor dyr er ofrene. Norge har haft en lignende forsøgsordning, der nu er blevet til et nationalt dyrepoliti. Vi er sikre på, at dette vigtige skridt vil gøre, at langt flere vil blive holdt ansvarlige for deres forbrydelser mod dyr. 

Forbud mod vilde dyr i cirkus
2018 skulle også blive året, hvor et politisk flertal endelig bekræftede, at vilde dyr i cirkus vil blive forbudt i Danmark. Siden Animas etablering i 2000 har cirkusdyr været en mærkesag for os, og vi ser derfor forbuddet som en stor sejr. Men vores arbejde for dyr i underholdning stopper selvfølgelig ikke her. Vi arbejder hårdt på at sikre, at de pensionerede cirkuselefanter bliver flyttet til nye, gode hjem, hvor de skal være fri fra at optræde.

Modegiganter vender pels ryggen
I flere år har vi drevet kampagner for at overbevise danske og internationale modehuse om at stoppe brugen af pels. Og i år har vi virkelig set resultater!  I modeindustrien har der nemlig været en hastigt voksende tendens blandt de største, internationale modehuse om at tage afstand fra pels. Det gælder blandt andre topbrands som Burberry, Versace, Diane von Furstenberg, Jimmy Choo og Chanel, der alle har meddelt, at deres kollektioner fremover ikke vil inkludere pels. 

Landbruget vil stoppe aflivning af tyrekalve
I midten af november lancerede vi en ny kampagne, som satte fokus på dyrevelfærdsproblemerne i mælkeindustrien, herunder adskillelsen mellem mor og kalv og den meningsløse aflivning af 25.000 tyrekalve årligt. Kampagnen fik en massiv eksponering i medierne og vakte vrede hos rigtig mange danske forbrugere. Kort efter kampagnen gik Landbrug og Fødevarer og mejerierne ud og meddelte, at aflivning af tyrekalve skal stoppes på økologiske gårde.

Kina afvikler muligvis lovkravet om dyreforsøg
I Kina har det i mange år været et lovkrav, at kosmetik skulle testes på dyr. Kravet gælder, når udenlandske firmaer som fx L´Oreal vil sælge deres produkter i Kina. Men i år blev et nyt pilotprojekt igangsat, der skal gøre det muligt for firmaer at bruge alternative metoder til at teste kosmetik. Det vil redde tusinder af kaniner og mus fra forfærdelige forsøg, og vi vil komme et skridt nærmere en verden uden unødvendige dyreforsøg. 

Kattelov
Danmark mangler en kattelov, og internaterne er under stærkt pres. Alt for mange katte ender nemlig som hjemløse, fordi de ikke er registrerede. Heldigvis ligger løsningen lige for, og i år lykkedes det at sætte fokus på området. Et borgerforslag blev det niende mest støttede nogensinde, og det har fået flere partier til at melde ud, at de vil arbejde for en lov, der sikrer kattene den beskyttelse, de fortjener.

En million færre burhøns i Danmark
Animas kampagne for at få buræg væk fra butikshylderne og ud af forarbejdede fødevarer har båret frugt. De fleste supermarkeder har i dag allerede fjernet buræggene og dem, der er tilbage, gør det i løbet af næste år. Det kan virkelig ses i antallet af høns, der sidder i bure, som er faldet markant. En million høns slipper nu årligt for at tilbringe deres liv i de små bure!

Spies dropper Loro Parque
Efter et mangeårig kampagnearbejde mod rejseselskabet Spies, blev 2018 endelig året, hvor rejsegiganten valgte at droppe udflugter til den berygtede forlystelsespark Loro Parque. Parken er en af de største delfinarier i Europa, der holder både spækhuggere og delfiner i små bassiner. Med Spies nye dyrevenlige politik har vi derfor opnået en stor milepæl i arbejdet for at stoppe delfinarier og marineparker.

Norge forbyder pelsavl
Som det første land i Norden besluttede Norge i år at afvikle al pelsdyravl i landet. Forbuddet er en del af det nye regeringsgrundlag og vil udfase de omkring 300 norske pelsfarme frem mod 2025. Det er en milepæl i Animas arbejde for at stoppe pelsindustrien i Europa, og vi lægger nu massivt pres på den danske regering om at følge Norges gode eksempel.

Koreas hundemarked lukker
Et nyt lovforslag i Sydkorea vil forbyde de grusomme farme, hvor hunde avles og slagtes for deres kød. Sydkorea er i dag det eneste land i verden, hvor man opdrætter hunde på dyrefabrikker. Vedtages loven, vil den gøre det ulovligt at avle hunde for deres kød på de 3000 organiserede farme, der eksisterer i dag. 

Valencia går imod tyrefægtning
I Spaniens tredjestørste by, Valencia, forbød regeringen i 2016 en række fiestaer, hvor tyre blev pint og plaget. Men det konservative parti Partido Popular har siden forsøgt at få rullet forbuddet tilbage i byrådet. I byrådet talte de andre politikere tyrenes sag. Der blev blandt andet sagt, at traditioner ikke kan retfærdiggøre dyrs lidelser, og at det var overgreb på dyrene. I sidste ende ville ingen stemme for Partido Populars forslag.

Donationer til Anima giver øget skattefradrag
Alle donationer inden årets udgang bliver automatisk indberettet til SKAT, hvis vi har dit CPR-nummer. På denne måde får du et øget fradrag i 2018.

Du får øget skattefradrag på donationer op til 15.900 kroner til godkendte, velgørende organisationer.

SKAT opsummerer alt, du har givet til velgørenhed og ikke kun dine donationer til Anima. Det er de velgørende organisationer, der indberetter din støtte, så du skal ikke selv foretage dig noget i den forbindelse.

Er du ikke sikker på, om Anima har dit CPR-nummer? Så er du meget velkommen til at ringe ind til os på 35 10 70 70.