1,5 millioner underskrifter mod pelsavl overrakt til EU-Kommissionen

15 juni, 2023

I går har vi sammen med mere end 80 andre dyreværnsorganisationer overrakt over 1,5 millioner underskrifter til EU-Kommissionen med et klart budskab: Pels er passé og bør forbydes i hele EU. Det er en historisk milepæl, og et vigtigt skridt mod en mere medfølende og bæredygtig modeindustri. 

De godkendte underskrifter fra borgerinitiativet ‘Fur Free Europe’ er nu officielt indsendt, hvilket betyder, at EU-Kommissionen skal tage stilling og reagere inden årets udgang. Den massive opbakning til forslaget er dog ikke til at fejl af: Europæerne er færdige med pels.

Der er kun én vej fremad 

Vi har talt pelsdyrenes sag i over 20 år, og er meget håbefulde i forhold til et snarligt forbud. 

“Flertallet af EU’s medlemslande har allerede forbud mod pelsavl, og EU har forpligtet sig til at udfase alle former for bure i landbruget. På den baggrund ville det mildest talt være inkonsistent at vende det blinde øje til en brutal og unødvendig industri, som holder dyr indespærret i små trådbure. Det er derfor ikke længere et spørgsmål om vi får et forbud, men snarere hvornår”, udtaler direktør i Anima, Joh Vinding. 

Blandt de mange underskrivere er ikke færre end 52.178 danskere, der kræver en pelsfri fremtid. Danmark har tidligere forbudt at holde ræve på pelsfarme, men hvis dette initiativ går igennem, vil det også betyde et endelig farvel til de danske mink- og chinchillafarme. 

Afsløringer på pelsfarme har gang på gang vist, at dyrene ikke kan tilpasse sig et liv i fangenskab. De springer rundt i burene og prøver at bide sig ud af trådnettet. Optagelser har afsløret at dyrene skader sig selv og nogle lever endda med store, åbne sår eller manglende lemmer. 

“Dyrene lider i burene og derfor bør pelsindustrien få en ende. De danske politikere bør tage notis. Det kan ikke siges nok - pelsavl bliver aldrig foreneligt med god dyrevelfærd”, udtaler Joh Vinding.