Afsløring: Mink spiste hinanden på pelsfarm

24 august, 2018
En ny undersøgelse fra pelsfarme afslører nu, hvordan mink spiser hinanden levende i burene. Animas afdeling i Litauen har netop fået overleveret skjulte optagelser, og de er som taget ud af en skrækfilm. En af de undersøgte farme er dansk-ejet og ca. en halvdel af minkskind fra Litauen sælges gennem Kopenhagen Furs auktioner i Glostrup.

De stærke billeder viser blandt andet en ung mink, som spises levende af sine søskende. Minkens organer bliver flået ud, mens den skriger i smerte og desperat prøver på at slippe væk. Men der er ingen steder at gemme sig i buret. Billederne viser masser af mink, som har store, blodige sår.

En af de fem farme, der er blevet undersøgt er ejet af en dansk minkavler. Han har modtaget en bøde på 15 Euro for at have en lang række bure, der kun er 20 cm brede og dermed mindre end loven kræver.

Litauen er med to millioner skind årligt Europas fjerdestørste producent af minkskind, og omtrent en halvdel af skindene ryger under hammeren på Kopenhagen Furs auktioner i Glostrup, København.

 
Første gang på film
Kommunikationschef i Anima, Thorbjørn Schiønning er rystet:
“Vi har længe vidst, at kannibalisme finder sted på pelsfarmene. Men det er første gang, vi ser det så tydeligt på film. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at pelsdyr holdes indespærret i små bure, og nu kan forbrugerne så se, hvad det har af konsekvenser for dyrenes ve og vel”, udtaler han. 

Han påpeger samtidigt, at det er umuligt at udelukke, pelsen måske ender i danske butikker. Størstedelen af Litauens pelsproduktion eksporteres nemlig til andre lande. Og som det er i dag, eksisterer der ingen krav om at skulle angive, hvilket land pelsen stammer fra.

Mange kendte designere som GUCCI, Armani, Versace, Michael Kors og Donna Karan har i den seneste tid droppet pelsen. Anima vil nu have de mærker, der endnu bruger mink til at følge deres eksempel.

“Tøjmærker som Prada, Moncler og Yves Saint Laurent, bruger fortsat mink i deres kollektioner, der også sælges i Danmark. Vi vil nu sende dem billederne, så de kan se beviserne for, at deres tøj er baseret på dyrs blodige sår og lidelse. Det kan simpelthen ikke fortsætte at dyr skal pines og plages for at lave tøj”, udtaler Schiønning 
 

Du kan hjælpe ved at skrive under på et forbud. 

Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!ADVARSEL MEGET STÆRKE BILLEDER!!!