Anima og Hollywood-stjerne indspiller film med pelsfrit budskab

13 december, 2020

De fleste kender skuespillerinden Mena Suvari som korpigen Heather i American Pie. Men i dyrenes verden er skuespillerinden også en sand ven. I samarbejde med Anima indspiller Hollywood-stjernen nu film mod pelsproduktion.

Hollywood-skuespilleren Mena Suvari valgte for nogle år siden at leve helt plantebaseret og ryddede samtidigt grundigt ud i sin garderobe. Nu har hun indspillet en film sammen med Anima og Fur Free Alliance, som viser vejen fra levende ræv til pelsfrakke. 

"Jeg har altid følt stærkt for at skabe opmærksomhed om, hvad vi vælger at gå klædt i og ser som "moderigtigt". Det er jo helt unødvendigt at bruge dyr i fremstillingen af tøj – især til pels. Jeg er meget taknemmelig for at være en del af dette projekt og kunne sende et stærkt budskab, der viser, hvordan pels påvirker så mange negativt”, siger Mena Suvari.

Mena Suvari

Titlen på filmen er Hide og er instrueret af Dustin Brown, som har vundet flere priser for sine kortfilm. Udover American Pie-filmene har Mena Suvari spillet med i den anmelderroste American Beauty.

Filmen fortæller historien om pelsjægeren, og syersken som laver pelsfrakker. Den tankevækkende fortælling illustrerer grusomheden bag pelsbranchen og stiller det moralske spørgsmål: Kan man elske sin hund, men samtidigt støtte udnyttelsen af andre pelsdyr? Også de menneskelige skyggesider i pelsindustrien bliver belyst i videoen.

“Vi håber, at videoen kan få forbrugerne til at fravælge pels”, udtaler Joh Vinding, der er direktør i Anima.Masser af stjernestøv
Også superstjernen Billie Eillish medvirker i filmen. Hun har nemlig lavet lydsiden. Billie Eillish holder også meget af dyr – så meget at hun hverken spiser dem eller går i pels.

I dag er pelsindustrien på tilbagetog, og mange modefirmaer som eksempelvis Gucci, Armani og Hugo Boss har indført pelsfri politikker. Samtidigt vedtager flere og flere lande lovgivning, som forbyder produktion, import og salg af pels.

Det er ikke første gang, at Anima samarbejder med stjerner for at tale dyrenes sag. Tidligere har blandt andet Vild med dans-værten Sarah Grünewald indspillet film med et pelsfrit budskab.

Baggrund
Hvert år slås millioner af pelsdyr ihjel for moden. Mange vilde dyr fanges i rævesakse, der skaber voldsom smerte, når dyrene fastholdes i dagevis uden mad og vand. Andre holdes hele livet indespærret i små bure, hvor de hverken har mulighed for at grave, svømme, eller anden naturlig adfærd. Dyrenes liv ender først, når de gasses eller dræbes med strøm.

Bag filmen 'Hide' står Fur Free Alliance, der er en international sammenslutning af over 50 dyreværnsforeninger, hvori Anima er formænd.