Bliver England verdens første pelsfri land?

28 juni, 2018

Den sidste pelsfarm i England lukkede i 2003. Men alligevel handles der stadig pels i England for mange millioner kroner. Heldigvis vil de engelske politikere nu gøre noget ved sagen.

Anima har været med til at indsamle 110.000 underskrifter for et forbud mod import af pels, og det fik det engelske parlament til at diskutere, om det kunne indføres.

Før debatten holdt vi en manifestation foran parlamentet, hvor vi viste billeder fra pelsfarme i en række europæiske lande.


Overalt er billedet nemlig det samme. Det er skræmte og nedbrudte dyr, der ikke har en chance. De vil tilbringe hver eneste dag med at stirre ud gennem tremmer og drømme om et frit liv, som de aldrig får. Altsammen bare for at lave modetøj.

Politikere fra alle partier støtter heldigvis dyrene. Kerry McCarthy fra Labour mente, at det var både ulogisk og umoralsk at tillade at sælge et produkt, når man allerede har forbudt produktionen:.

Ideen om at der findes etiske pelsfarme, selv i lande, der rapporterer at have en høj standard for dyrevelfærd, har vist sig igen og igen at være ren fiktion. Storbritaniens forbud mod pelsfarme blev indført efter at Rådet for dyrevelfærd hos landbrugsdyr brugte årevis på at indsamlede dokumentation og konkluderede, at det er umuligt for pelsfarme at opfylde selv de mest basale behov for de vilde dyr, som holdes på dem. Rådet sagde eksplicit, at det ikke var muligt at beskytte dyrs velfærd på en pelsfarm.
-Kerry McCarthyDe konservative mente heller ikke, at Englands forbud mod pelsfarme er tilstrækkeligt til at hjælpe dyrene:

Selvom vi bør fejre vores forbud mod pelsfarme, som var førende i verden, så har vi kun udliciteret denne form for dyremishandling, og derfor mener jeg, at dette importforbud skal indføres… Ved at vente så forlænger vi kun vores rolle i at støtte denne praksis med sin forfærdelige dyrevelfærd, og jeg mener ikke, at det er i tråd med vores Britiske værdier
-Giles Watling, The Conservative Party


 

Vi har forbudt pelsfarme. Det ville være hykleri at fortsætte med at importere det. Forandringerne kommer, nu kan vi enten føre an eller følge efter 
- Patricia Gibson fra det skotske parti, SNP.

Debatten i parlamentet gav håb, og mange talte for et forbud. Faktisk har det engelske parti Labour meldt klart ud, at de nu støtter et komplet stop for handel med pels, når England træder ud af EU. England kan nu blive det første land i verden, der bliver 100% pelsfrit.

Danmark halter efter
I Danmark har vi forbud mod ræve- og mårhundefarme. Men vi tillader stadig at mink holdes hele deres liv i små bure. Farmene ligger bag høje hegn og viser nødigt frem, hvad dyrene udsættes for.

Mener du også, at Danmark skal forbyde minkavl ligesom 10 EU-lande og Norge har gjort det? Så kan du hjælpe dyrene med en underskrift.


Skriv under: Stop mishandlingen på minkfarme

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under nu: