Cirkustiger i voldsomt krampeanfald

3 marts, 2019

At stoppe brugen af vilde dyr i cirkus har længe været en mærkesag for Anima. De optrædende dyr mistrives, isoleres og afskærmes fra deres fysiologiske og sociale behov og instinkter, samtidig med at hård træning og horrible metoder er en fast del af hverdagen. Desværre lever tusindvis af vilde dyr rundt om i verdens cirkusser.


Giv dit løfte: Jeg siger nej til dyremishandling

En ny film giver et uhyggeligt indblik i de kummerlige forhold, som verdens underholdningsdyr lever under.

Under en cirkusforestilling i den russiske by Magnitogorsk optræder en række tigere foran et hujende og begejstret publikum. Det er en kaotisk og stressfyldt situation for de store kattedyr, som presses til det yderste af cirkusartisterne og dyrepasserne.

Som det ses i videoen tvinges tigerne, der per instinkt er rædselsslagne for ild, eksempelvis til at hoppe igennem ringe i flammer. Til sidst bliver det for meget for den 6-årige tiger, Zena, der kollapser og går i et langt og pinefuldt krampeanfald.  

Dyrepasserne forsøger herefter med barske metoder at få Zena på benene, først med hårde pindeslag og senere ved at overhælde hende med vand. Men på trods af de mange forsøg er Zena fanget i det smertefulde krampeanfald.

Imens er de fleste cirkusgæster tydeligvis chokerede ved synet, men enkelte finder det helt uforståeligt ganske underholdende at være vidne til at se den hjælpeløse tiger i så stor smerte.

Dyrepasseren opgiver til sidst at få Zena ud af krampen, og med et hårdt tag i halen slæbes hun ud af manegen. Her bliver hun igen overhældt af flere spande med vand, indtil hun til sidst kommer til livs.

Vilde dyr hører til i naturen, ikke i underholdning
Den forfærdelige situation med Zena er desværre langt fra et enkeltstående tilfælde. Hver dag tvinges verdens cirkusdyr til at udføre unaturlige bevægelser og øvelser, og den intense larm og uro fra cirkusgæsterne gør dyrene ekstremt stressede og utilpasse.

Ingen vilde dyr trives i cirkusser eller fangenskab - de lider! Hvis du er imod vilde dyr i underholdning, så skriv under og hjælp os med at gøre en forskel for cirkusdyrene.


Giv dit løfte: Jeg siger nej til dyremishandling