Danske kendte kæmper for et forbud mod pels

4 januar, 2023

Du kan være med til at kæmpe for pelsdyrene ved at skrive under lige her


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!

 

11 modige danske kendte bruger deres stemme til at tale pelsdyrenes sag, og hjælper med at sprede budskabet om det europæiske borgerinitiativ for et pelsfrit Europa.

  Jeg føler, at jeg er helt tom for ord. Det gør bare sådan ondt helt ind i maven. Forfærdeligt. - Signe Kragh, Youtuber. 

Der er ingen tvivl om, at det er en svær opgave at se livet for dyrene på pelsfarme, som de kendte dyrevenners reaktioner tydeligt afspejler, da de så optagelser af det grusomme og hjerteskærende liv for ræve og mink, der hver dag lider på pelsfarmene.

De har alle deltaget for at bruge deres stemme for dyrene. For en gang for alle at sætte en stopper for pelsavl. 

Sammen med en lang række andre dyreværnsorganisationer arbejder Anima lige nu på at få EU til at forbyde al pelsavl samt import af pels fra opdrættede dyr. Det gør vi via borgerinitiativet Fur Free Europe, hvor over 1 million dyrevenner har allerede skrevet under!

  Det vi kan gøre for at stoppe det, det skal vi gøre. Jeg synes, at det er vores pligt at gøre det, fordi dyrene kan ikke selv sige fra. De kan ikke selv bede om ikke at have det liv. Vi kan gøre det for dem. - Anne Lindfjeld, model og tidligere tv-vært

Pelsdyrenes barske virkelighed

Afsløringer af pelsfarme har gang på gang vist, at dyrene bliver stressede og angste i fangenskab. De springer rundt i burene og prøver at bide sig ud af trådnettet. Optagelser har afsløret at dyrene skader sig selv og bider hinanden af ren og skær frustration, og nogle lever derfor med store, åbne sår eller manglende lemmer.

  Det er jo smertefuldt at se på det her, fordi det er fuldstændige forsvarsløse og uskyldige væsener, der bliver suget ind i vores verden, og som lever i et levende helvede på vores præmisser, og bliver slået ihjel på den mest voldelige og brutale måde. Det er bare ikke okay. - Thomas Rathsack, Jægersoldat og forfatter

Danskerne ønsker en pelsfri fremtid

Videoen er en del af kampagnen 'Fur Free Europe', der vil stoppe pelsavl i Europa og indsamler underskrifter til det europæiske borgerinitiativ. Kampagnen vil stoppe både pelsfarme og handel med pels.

Efter at have set dyrenes forhold har vinder af Den Store Bagedyst, Sæþór Kristínsson, en klar opfordring til danskerne:

  Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser. Det er skrækkeligt. Jeg vil opfordre alle til at skrive under for pelsindustrien skal stoppe. Skriv under og hjælp dem, der ikke kan hjælpe sig selv. - Sæþór Kristínsson, bagedystvinder

Målet for initiativet er mindst 1,5 millioner underskrifter. Den første million er kommet i hus og viser den stærke opbakning i både Danmark og andre lande i Europa. Anima mener, at det enorme antal underskrifter sender et klart signal om, at tiden er løbet fra pelsindustrien.
En del har taget skridtet og 16 EU-lande har i dag forbud mod pelsavl, ligesom store modehuse som Gucci, Chanel, Versace og Prada alle har givet pels den kolde skulder.

Hvad hvis det var din kat?

Danmark har tidligere forbudt at holde ræve på pelsfarme og at handle med hunde- og kattepels for at beskytte dyrenes velfærd. Ifølge Louise "Twerk Queen" Kjølsen er det på tide, at vi udvider den beskyttelse til at gælde alle dyr:

  Det er fuldstændig forfærdeligt at se dyr blive behandlet på denne her måde. Ideen om at min lille kat skulle sidde inde i et bur og blive bidt af andre, og blive slået ihjel og lavet til en pels - det kan jeg faktisk slet ikke bære - Louise Kjølsen, danser og debatør

 

Af hjertet tak til alle deltagerne for at tale dyrenes sag

 

Signe Kragh
Youtuber

Sæþór Kristínsson
Bagedystvinder

Thomas Rathsack,
Jægersoldat og forfatter

Louise Kjølsen
Danser og debatør

Bille Bay
Personlig træner og influencer

Sarah Bro
Tidligere elitesvømmer

Niels Laigaard
Hår- og makeup-artist

Cellina Martinna
Blogger

Anne Lindfjeld
Model og tidligere tv-vært

Mia Sommer
Kogebogsforfatter

Kira Eggers
Klummeskribent og model