Danske mink lider igen: Nye billeder afslører mink smurt ind i blod og med alvorlige bidsår

3 januar, 2024

Danske mink lider igen: Nye billeder viser mink smurt ind i blod og med betændt bidsår

Nyeste billeder fra en dansk minkfarm fra efteråret viser blandt andet mink med bidsår og blod i pelsen. Afsløringen kommer efter, at danske minkavlere for ganske nylig genoptog produktionen. I Anima mener vi ikke, at regeringen har andre muligheder end at handle.


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!

Billeder fra Danmark viser blandt andet mink med følgende skader: Voldsomt betændt bidsår omkring øjet, dyr indsmurt i blod fra snuden og langt ned af maven, dyr ude af stand til at rejse sig. Billederne dokumenterer også stereotyp adfærd, hvilket indikerer, at dyrene mangler stimuli og er under alvorlig stress. 

Minkavlerne skulle aldrig have haft lov til at genoptage produktionen, lyder det fra Joh Vinding, direktør i Anima. 

“Det er jo fuldstændig grotesk, at man allerede igen kan dokumentere skandaløse forhold på danske minkfarme. Det understreger bare, at mink i bur er og bliver uforsvarligt, og at avlerne aldrig skulle have haft lov til at genetablere det mareridt, de kalder et erhverv”. 

 

Minkfarm politianmeldes

Efter offentliggørelsen af de chokerende nye billeder fra en dansk minkfarm, har Anima som konsekvens valgt at politianmelde minkfarmen for brud på dyrevelfærdslovgivningen, og vi håber, at politiet nu vil efterforske sagen, og at der bliver set på det med stor alvor. 

Billederne bekræfter endnu en gang, at mink aldrig kan trives i de små bure. Det er helt uacceptable forhold, og det er langt fra første gang, vi ser lignende billeder fra pelsfarme - både i Danmark og udlandet.

 

Mink med sår på dansk minkfarm

Danmark modarbejder EU-forbud mod pels

Billederne stammer fra den hidtil største undersøgelse af pelsproduktion i Europa. Offentliggørelsen af materialet, som stammer fra farme i Danmark, Finland, Polen, Spanien, Letland og Litauen, skete kort før EU-Kommissionen skulle tage stilling til borgerinitiativet Fur Free Europe, som flere end 52.000 danskere har skrevet under på og i alt nåede 1,5 mio. underskrifter. Kommissionen reagerede i december på borgerinitiativet, og de vil nu igangsætte deres egen undersøgelse af forholdene på farmene, som kan tage lang tid!

Fødevareminister, Jacob Jensen, har tidligere modsat sig et forbud, men det må nu stå helt klart for regeringen, at et forbud er det eneste rigtige, mener Anima:
 

“Ved at spænde ben for et EU-forbud gør regeringen sig ansvarlig for, at pelsdyr i hele EU fortsat må lide frygteligt. Jeg synes vores minister bør kaste et grundigt blik på de nye billeder og spørge sig selv, om han virkelig kan stå på mål for dem”, udtaler Joh Vinding. 
 

20 europæiske lande, inklusive 15 EU-lande, har allerede indført forbud. Der avles dog stadig omkring 10 millioner pelsdyr årligt i Europa. Der er i Danmark 4 minkfarme med dyr ifølge det centrale husdyregistrering (CHR).

Mink i bure på dansk minkfarm