Danske mink lider igen: Nye billeder afslører mink smurt ind i blod og med alvorlige bidsår

17 november, 2023

Danske mink lider igen: Nye billeder viser mink smurt ind i blod og betændte bidsår

Nye billeder fra dansk minkfarm viser blandt andet mink med bidsår og blod i pelsen. Afsløringen kommer efter, at danske minkavlere for ganske nylig genoptog produktionen. I Anima mener vi ikke, at regeringen nu har andre muligheder end at handle.


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!

Billeder fra Danmark viser blandt andet mink med følgende skader: Voldsomt betændt bidsår omkring øjet, dyr indsmurt i blod fra snuden og langt ned af maven, dyr ude af stand til at rejse sig. Billederne dokumenterer også stereotyp adfærd, hvilket indikerer, at dyrene mangler stimuli og er under alvorlig stress. 

Minkavlerne skulle aldrig have haft lov til at genoptage produktionen, lyder det fra Joh Vinding, direktør i Anima. 

“Det er jo fuldstændig grotesk, at man allerede igen kan dokumentere skandaløse forhold på danske minkfarme. Det understreger bare, at mink i bur er og bliver uforsvarligt, og at avlerne aldrig skulle have haft lov til at genetablere det mareridt, de kalder et erhverv”. 

Mink med sår på dansk minkfarm

Danmark modarbejder EU-forbud mod pels

Billederne stammer fra den hidtil største undersøgelse af pelsproduktion i Europa. Offentliggørelsen af materialet, som stammer fra farme i Danmark, Finland, Polen, Spanien, Letland og Litauen, sker kort før EU-Kommissionen skal tage stilling til borgerforslaget Fur Free Europe. Mere end 52.000 danskere har skrevet under på initiativet, der i alt nåede 1,5 mio. underskrifter.

Fødevareminister, Jacob Jensen, har tidligere i år modsat sig sådan et forbud, men det må nu stå klart for regeringen, at et forbud er det eneste rigtige, mener Anima:

“Ved at spænde ben for et EU-forbud gør regeringen sig ansvarlig for, at pelsdyr i hele EU fortsat må lide frygteligt. Jeg synes vores minister bør kaste et grundigt blik på de nye billeder og spørge sig selv, om han virkelig kan stå på mål for dem”, udtaler Joh Vinding. 

20 europæiske lande, inklusive 15 EU-lande, har allerede indført forbud. Der avles dog stadig omkring 10 millioner pelsdyr årligt i Europa. Der er i Danmark 4 minkfarme med dyr ifølge det centrale husdyregistrering (CHR).

Mink i bure på dansk minkfarm