De tog Morgans frihed: En spækhuggers historie

20 februar, 2019

I Anima arbejder vi for at få TUI til at droppe støtten til det berygtede delfinarium Loro Parque på Tenerife. Parken samler tusindvis af turister til delfin- og spækhuggershows, og den store stjerne er Morgan. 

Desværre tror mange turister, at de optrædende dyr stortrives og morer sig med at udføre tricks og kunstner i bassinet. Men virkeligheden er en helt anden.


Skriv under: TUI, delfiner & spækhuggere hører til i det fri


Morgan - en spækhuggers triste liv i Loro Parque
Spækhuggeren Morgan er et af de mange dyr, der hver dag optræder i Loro Parque. Det har Morgan modvilligt gjort siden 2012. Inden da var hun en fri hval, der levede med sin familie i det åbne hav. I årevis har Morgan nu lidt i det lille bassin, som du kan se på billedet.

Loro Parque set fra luften

Morgan blev oprindeligt fanget, fordi hun så undervægtig ud. Meningen var, at hun skulle sættes fri, når hun fik det bede, men aftalen blev svigtet. I stedet blev hun bragt til Loro Parque og tvunget til at optræde. 

Et liv fuld af lidelse
Langsomt har livet i fangenskab nedbrudt hendes livsvilje, og hver dag bliver hun mere og mere trist. Hun har flere gange udvist en chokerende, stereotyp adfærd.

Hun har blandt andet gentagne gange slået sit hoved hårdt ind i en betonmur og forsøgt at strande sig selv på bassinkanten. Det er hjerteskærende og yderst foruroligende!

Men Loro Parque har ingen intentioner om at give Morgan sin frihed tilbage. Det vil først ske, når rejseselskaber som TUI stopper med at sælge billetter til at se hende optræde.

Morgan ville aldrig selv vælge at slå saltomortaler, hoppe igennem ringe eller kysse turister på kinden. Hun gør det kun fordi, hun tvinges til det. Udsultning, barske metoder og isolation anvendes, indtil dyrene bøjer sig og udfører de tricks, der forlanges af dem. Det er helt forkert!
 

Vi har brug for din hjælp 
Vi nægter at opgive håbet om, at Morgan får sin frihed tilbage. Med din stemme kan du være med til at få det til at ske. 

Ved at skrive under her, er du med til at fortælle TUI, at de bør og skal droppe støtten til Loro Parque


Skriv under: TUI, delfiner & spækhuggere hører til i det fri