De vred sig i smerte: Avler dømt for at pine ræve

10 april, 2018

På en pelsfarm i det vestlige Polen er en ræveavler blevet afsløret i at behandle dyrene ulovligt. Nu har avleren fået sin dom, efter vores inspektion af farmen fangede ham i sin ugerninger, mens han både pinte og forsømte dyrene.

Det som fik dommerens hammer til at falde var den grusomme aflivning af rævene.

Rævene vred sig i smerte
De skræmte ræve blev dræbt med strøm, fra mund til endetarm. Mens de blev dræbt kiggede deres artsfæller på i frygt. De dræbte dyr blev herefter smidt på jorden ved siden af de små bure, hvor de havde tilbragt hele deres liv.

Denne metode er almindelig i pelsindustrien. Men i dette tilfælde var den særlig grusom, da aflivningen tog alt for lang tid ifølge lovens krav. Det betød, at dyrene måtte lide i unødvendig smerte, inden de endelig døde.  

Avleren fik en dom på 8 måneders betinget fængsel, og må ikke arbejde med dyr de næste 5 år. Dette vil forhåbentlig betyde, at farmen må lukke. Billedet viser farmen, hvor de døde ræve køres væk.

- Det er desværre helt normalt, at dyrene lider på pelsfarme. Men det sker næsten altid i skjul bag farmenes høje hegn. Derfor er det vigtigt, at vi kaster lys over, hvad dyrene må gennemleve, og at retssystemet lader hammeren falde, når det bliver kendt.

Dommen er en sejr for dyrene, men der er stadig meget arbejde foran os, siger Animas direktør Joh Vinding.


Skriv under: Forbyd rævefarmene i Polen

De blev reddet
Danmark har allerede forbudt rævefarme, og Anima arbejde for at det forbud bliver spredt til resten af Europa.

I Polen har vi flere gange afsløret de forfærdelige forhold, som dyrene bliver holdt under og reddet rævehvalpe, der i akut nød. Politikerne har nu fået øjnene op for problemet og arbejder på en lov, der kan stoppe pelsdyravl i landet.