Cirkus-elefanten Annie løslades!

30 marts, 2011

Animal Defenders International (ADI) har netop frigivet chokerene optagelser bag cirkusfacaden, hvor den 57 årige elefant gennem hele vinteren har stået lænket uden at kunne røre sig mere end en meter frem og tilbage.

ADI havde placeret et skjult kamera i Annies lade, som har dokumenteret, hvad der er gået for sig gennem 3½ uge. Optagelserne, som du kan se herover, dokumenterer rutinemæssig og bevidst vold mod elefanten. Ikke mindre end 48 gange gennem denne periode kan ADI dokumentere overfald på Annie.

Optagelserne har vakt forargelse overalt i England, hvor over 90% af befolkningen allerede kræver at vilde dyr forbydes i cirkus. Også i parlamentet er der et klart flertal for at hjælpe dyrene - og med disse nye afsløringer er loven mere aktuel end nogensinde.

  Annie løslades
På grund af den voldsomme kritik mod cirkusset, har ejerne nu set sig nødsaget til at løslade Annie og sende hende på pension. Annie bliver nu endelig fri fra sine plageånder gennem så mange år.

ADI kæmper fortsat for at sikre, at Annie nu også får den frihed hun fortjener og at cirkusbossen ikke slipper afsted med tomme løfter.

Elefanter lider stadig i Danmark

Men rutinemæssig vold er kun en del af problemet med elefanter i cirkus. Rådet vedr. hold af særlige dyr og britiske forskere ved universitetet i Bristol har gennemgået eksisterende forskning og konkluderet, at dyrene vantrives.

Mangel på plads og aktivering under opstaldning, repetetiv træning og unaturlige øvelser, mangelfuld ernæring og stres grundet hyppig rejseaktivitet, larm og uro fra tilskuere og omgivelser samt menneskelig håndtering er blandt hovedårsagerne til dårlig velfærd hos ikke-domesticerede dyr i cirkus, og resulterer i alvorlige helbredsproblemer og et markant forhøjet niveau af stereotyp adfærd.

Danmark var blandt de første lande i verden, der stoppede brugen af vilde dyr i cirkus. Desværre blev der i mange år givet dispensation fra dette forbud og visse dyrearter bliver alligevel tvunget til at ufrivilligt at underholde. 

Hjælp de danske elefanter
Du kan give elefanter i danske cirkusser en stemme!

Send en protest til Justitsminister Lars Barfod fra denne side