ECCO under beskydning - sponsorerer kontroversiel hestetræning

11 september, 2013

Optagelser fra det netop overståede EM i dressur, i Herning, viser heste der udsættes for en særdeles hårdhændet træning. Hovedsponsoren ECCO er nu under beskydning for at støtte en sport, der ser stort på dyrevelfærd.

Under dressurtræning tvinger rytteren hestens mule ind mod brystet. Træningsmetoden er meget ubehagelig for hesten og kan give åndedrætsbesvær, samt sår i munden pga. den helt unaturlige bøjning. Et af navnene for denne type træningsmetode er rollkur. Af hensyn til hestens velfærd tillades rollkur ikke af Dansk Rideforbund.

Men professor i dyrevelfærd ved Københavns Universitet, Jan Ladewig, som har mange års erfaring med heste, er ikke i tvivl:

De optagelser jeg har set fra EM-stævnet i Herning dokumenterer efter min mening, at flere af hestene udsættes for rollkur. På trods af at rollkur ikke er tilladt under stævner, sker det desværre stadig – til stort ubehag for hestene”, forklarer Jan Ladewig.

Anima har nu startet en underskriftsindsamling, hvor man beder skoproducenten ECCO om at droppe sit sponsorat.

Optagelserne fra EM i dressur viser med al tydelighed, at hestene udsættes for overgreb. Stævnets vagter skred ikke ind, da rytterne helt åbenlyst tog de kontroversielle træningsmetoder i brug. ECCO bør som moderne og ansvarlig virksomhed omgående droppe sponsoratet af dressur, så længe man benytter den form for træning i sporten”, udtaler kommunikationschef hos Anima, Thorbjørn Schiønning.


Skriv under: Stop rollkur!