Frankrig forbyder delfiner i fangenskab

8 maj, 2017

Breaking: Efter massiv kritik fra dyrevenner gennem flere år har Frankrig nu besluttet at indføre forbud mod avl af delfiner i fangenskab. 

Frankrig har taget en politisk beslutning om at indføre et forbud mod delfiner i fangenskab. Delfinerne i de nuværende delfinarier er dog undtaget. Dette er begyndelsen på enden på delfinarier i Frankrig.

Du kan hjælpe med at stoppe delfinarieindustrien i hele Europa ved at skrive under her:


Skriv under: Jeg deler visionen om et Europa uden delfinarier

“Delfinarier hører ikke til i et oplyst samfund, og Frankrig viser stort format ved at gå foran i denne sag. Anima har kæmpet længe for at afskaffe delfinarier i Europa, og det her viser, at en fælles indsats virkelig kan rykke noget,” lyder det fra Animas kommunikationschef, Thorbjørn Schiønning.

Ingen fysisk kontakt mellem besøgende og delfiner

Loven der omfatter forbud mod både avl, udveksling og import af delfiner kom, efter Frankrigs miljøminister blev klar over, at mange af dyrene i delfinarierne bliver medicineret. Det er almindeligt at medicinere dyrene for at gøre dem roligere og mere medgørlige. Hvaler og delfiner i fangenskab lider af en lang række sygdomme og psykiske lidelser, og de kan blive aggressive som reaktion på den manglende frihed og stimulation. 

Fremover er det også slut med at kæle med delfinerne, for al fysisk kontakt mellem besøgende og delfiner bliver forbudt af hensyn til dyrenes velfærd. Der er fire delfinarier i Frankrig, hvoraf det ene ligger i Fransk Polynesien.

Danske rejseselskaber skal følge trop

Flere danske rejseselskaber sælger og promoverer udflugter til delfinarier, blandt andet Marineland i Sydfrankrig og det berygtede Loro Parque i Tenerife. Begge har shows med spækhuggere.

“Vi er fortsat i dialog med rejseselskaberne for at få dem til at tage ansvar og stoppe med at promovere udflugter til delfinarier. Der findes ingen dyrevenlige delfinarier,” slår Thorbjørn Schiønning fast.

Hjælp os ved at skrive under for et delfinariefrit Europa:


Skriv under: Jeg deler visionen om et Europa uden delfinarier