Historisk: EU vil fjerne milliardtilskud til tyrefægtning

30 oktober, 2015

I årevis er danske skattepenge gået til at støtte spanske farmere der opdrætter tyre til tyrefægtning. Omtrent 1 milliard kr har industrien årligt modtaget i EU-støtte. I går stemte et flertal i parlamentet for at fjerne denne støtte.

Dyreværnsforeninger i hele Europa holdt vejret i spænding da forslaget om at fjerne EU-støtten til tyrefægtning gik til afstemning. Over 40.000 danskere havde sat deres navn på Animas underskriftindsamling op til afstemningen i Bruxelles. Og deres stemme blev hørt. Et flertal på 438 ud af 689 i parlamentet stemte for.
 
“Jeg tror ikke det er en underdrivelse at sige at dette er historisk. Dyrevenner over hele Europa har arbejdet for dette i årevis. Tyrefægtning er systematisk dyremishandling, som ikke hører hjemme i det 21. århundrede,” udtaler Animas kommunikationschef, Thorbjørn Schiønning.
 
Anima havde forinden rettet henvendelse til alle danske EU-parlamentarikere og kan med glæde konstatere at der blev stemt for forslaget over hele linjen.
 
Et stort skridt i den rigtige retning
En af dem der stemte for er den socialdemokratiske gruppeformand Jeppe Kofod (MEP, S), som er næstformand i EU-Parlamentets dyrevelfærdsgruppe. Han udtaler:
 
“Afstemningen i går er et stort skridt i den rigtige retning for at få stoppet dyremishandlingen i europas tyrefægtningsarenaer. Men vi kan ikke lovgive via budgettet, og det kræver ny lovgivning at forbedre dyrevelfærden i Europa. Derfor fortsætter kampen for en ny dyrevelfærdslov i EU og for en ny dyrevelfærdsstrategi.”
 
Ifølge rapporten “Toros & Taxes” lavet af spanske MEP’er vil fjernelsen af støttemidler formentlig føre tyrefægtningsindustrien på kanten af et kollaps.
 
Inden en tyrefægtningskamp files tyrens horn, så den ikke kan stange ordentligt. Tyren holdes indespærret i mørke og stikkes med et spyd for at provokere den til aggressiv adfærd i arenaen.
 
Udover EU-støtte så holdes tyrefægtningsindustrien i live af rejsearrangører og turister. 72% af spanierne er modstandere af tyrefægtning, og den spanske region Catalonien samt De Kanariske Øer har allerede forbudt det.
 
 
Tyrene har fortsat brug for din hjælp!
Resultatet af afstemningen er et fantastisk skridt, som betyder at vi er få centimeter fra målstregen. For at loven endeligt træder i kraft skal den godkendes af EUs finansministre. Derfor er underskriftindsamlingen stadig åben for flere underskrifter, så vi kan vise finansministeren at der er fuld opbakning til at fjerne EU-støtten. Anima følger sagen helt til dørs og fortsætter vores kampagne mod tyrefægtning med uformindsket styrke.
 

Skriv under: Stop EUs økonomiske støtte til tyrefægtning