Skriv under - stop vilde dyr i cirkus

17 januar, 2017


Danmark var blandt de første lande i verden, der forbød rovdyr i cirkus. Men idag er vi sakket bagud og mens andre lande handler for at beskytte dyr i cirkus, så ignorerer de danske politikere problemet. Vær med til at vise, at vi er mange der tænker på dyrene. Skriv under for et forbud mod vilde dyr i cirkus.


Skriv under: Stop vilde dyr i cirkus

Hvorfor skal det forbydes?
Elefanter og søløver lever i cirkusser under forhold, som er helt unaturlige og meget belastende for dyrene. Elefanter lever i naturen i store familiegrupper. Sammen vandrer de mange kilometer om dagen. Men i et omrejsende cirkus bruger de det meste af deres dag indespærret i en transportvogn, hvor de ikke engang kan vende sig om.

Eksperterne er enige, politikerne nøler
Da Justitsministeren bad eksperterne i Rådet for hold af særlige dyr om at vurdere om det var forsvarligt at holde elefanter i cirkus, så var svaret klart: Dyrene lider og der er ikke ok. Men politikerne valgte at ignorere videnskaben og dyrenes velfærd.

Lad os sammen redde de vilde dyr fra det mareridt det er at være spærret inde og blive tvunget til at optræde. Giv en underskrift og vis, at du står på elefanternes side. Og lad os sikre, at de vilde dyr som nu er i cirkus kan leve et værdigt liv i reservater, hvor de ikke tvinges til at optræde.


elefant i skov

Her er teksten som du skriver under på:

"Jeg mener Danmark bør tage hensyn til dyrevelfærd ved at forbyde vilde dyr i cirkus. Et forbud vil være i tråd med forskning, der viser, at dyrenes velfærd er dårlig. Samtidig vil det være i overensstemmelse med den udtalelse Rådet for hold af særlige dyr afgav i 2003, som anbefalede at elefanter og søløver ikke længere skulle fremvises i cirkus.

Dyrenes træning er både fysisk og psykisk belastende for dyrene, og ofte er den direkte skadelig, idet dyrene tvinges til at indtage unaturlige stillinger. Mangel på plads og aktivering under opstaldning, hård daglig træning og udførelse af unaturlige øvelser og stillinger giver dyrene store problemer.

Elefanter og søløver mv. burde ikke findes i cirkusser i Danmark. Vi bør i stedet følge de mange lande såsom Holland, Finland, Østrig, Kroatien og Grækenland m.fl. som har forbudt vilde dyr i cirkus." 

Hvem gives underskrifterne til?
De relevant politikere i Folketinget. Anima arbejder målrettet for at Danmark udfaser vilde dyr i cirkus, ligesom det allerede er sket i over 15 lande.
kort over forbud mod vilde dyr i cirkus