Dyrene lider i den historiske by Petra

20 oktober, 2019


Skriv under: Kræv bedre forhold for dyrene i Petra

Den historiske by Petra, i Jordan, er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, og stedet er så populært, at flere hundrede tusinde turister besøger det hvert år for at opleve byens spektakulære skønhed.

Men bag Petras skønhed gemmer sig en voldelig bagside, som mange turister ikke forholder sig til. For byen er ikke særlig vidunderlig for de 1300 dyr, der tvinges til dagligt hårdt arbejde.

Dyremishandling og vanrøgt af hundredevis af heste, æsler og kameler er hverdag i byen. Spark, slag og pisk med metalkæder er den triste behandling dyrene udsættes for. Æsler tvinges til at bære turister op og ned ad 850 stejle trappetrin, der fører til det største og mest besøgte monument i Petra.

Heste og kameler tvinges til at bære turister rundt på det 10 kilometer store område i den bagende sol. Flere af æslerne går rundt med åbne sår, hvor seletøjet har gnavet hul. Og når dyrene hviler, efterlades de længe i solen uden vand og mad i nærheden. 

Sidste år lovede blandt andre Jordans minister for Turisme og Antikviteter konkrete tiltag, der skulle forbedre forholdene for Petras dyr, men dyrene lider stadig.

Derfor går Anima nu skridtet videre og kræver, at Jordans kongefamilie tager ansvar for at få stoppet dyremishandlingen i Petra én gang for alle. Dyrene fortjener bedre end at lide for turismeindustrien.

Din underskrift vil blive sendt til Jordans kongefamilie. 


Skriv under: Kræv bedre forhold for dyrene i Petra

“Dyrene er desperate efter skygge og hvile”
...Det var det Camilla Olesen, politisk ansvarlig hos Anima, selv var vidne til, da hun under en rejse dokumenterede det omfattende svigt, som dyrene i Petra er udsat for.
Det syn, der mødte hende kunne ikke overskygges af Petras skønhed. Hun forventede et vidunder, men mødte store problemer med dyremishandlingen på stedet, som hun fortæller om her: 

Da jeg så et æsel med et stort åbent sår på maven fastspændt til et skilt i 40 graders sol, vidste jeg, at det her var slemt. Da jeg så en mand sparke et harmløst, fastspændt æsel, vidste jeg, at det var rigtig slemt. Volden stopper ikke der. Dyrene bliver slået med metalkæder i hovedet, når de søger mod skyggen for at finde hvile. Jeg glemmer aldrig, da jeg så en meget fuldvoksen turist på et æsel sidde og tage billeder med sin ipad, mens et barn stod og slog dyret i hovedet. Det var bizart og fuldstændigt modbydeligt

Camilla så, hvordan både mænd og børn sparker til dyrene, pisker dem afsted og slår dem, så de får tydelige skader og sår. Dyrene får næsten ingen hvile, og de mange æsler på stedet tvinges til at bære én eller to turister op og ned ad tusindvis af skæve trappetrin i ekstrem varme, hvorefter de tvinges til at gøre det igen og igen! 

Nogle æsler tager chancen og gør ophold i skyggen på vej ned ad trapperne, men de straffes med slag, når de stopper op.

“Problemet er massivt! Det er så vigtigt, at vi får synliggjort det, så turisterne der besøger Petra ikke er med til at udnytte dyrene og støtte op om dyremishandlingen, fortæller Camilla og fortsætter:

“Det er ekstremt vigtigt, at der bliver taget ansvar for alle dyrene, og at de forbedringer, der er lovet i landet bliver gennemført. Derfor henvender vi os nu direkte til Jordans kongefamilie og håber, at de vil tage ansvar for dyrevelfærden ved landet mest besøgte turistmål”.

Forandringerne sker ikke hurtigt nok
Flere internationale og lokale dyrevenner arbejder på at ændre forholdene for dyrene. 

Efter sidste år, hvor organisationen Peta skabte stor opmærksomhed med en kampagne om stedet, blev der lovet forbedringer for dyrene, men i dag lever de stadig helt ubærlige liv.
For dyrene er Petra et helvede, og deres lidelser støttes desværre af de mange turister - heriblandt danskere - der tror, at det er helt uskyldigt med en ridetur på et af dyrene, når de skal se Petras store område.

Anima ønsker, at de ansvarlige skaber de nødvendige forbedringer for dyrene på stedet. Derfor ønsker vi som minimum: 

- At æslerne får mulighed for at få dyrlægehjælp på stedet, og at dyrene bliver tilset. Lige nu er det kun hestene der får dyrlægehjælp.
- At dyrene får den nødvendige adgang til vand, mad, skygge og hvile
- At ingen dyr skal ride op og ned ad de 850 udmattende trappetrin, som de går op og ned ad hele dagen.
- At myndighederne taget ansvar for at følge op på forholdene på stedet, og at der bliver slået ned over for vold og vanrøgt af dyrene
- At der indføres bedre kontrol med dyreejerne på stedet f.eks. i form af uddannelse og certifikater


Skriv under: Kræv bedre forhold for dyrene i Petra