Elefanter i cirkus tættere på frihed

27 marts, 2018

Danske politikere er trukket i arbejdstøjet for at indføre et forbud mod vilde dyr i cirkus. 16 lande i Europa har allerede forbud, og Danmark har været blandt de sidste til at reagere. Nu er vi tættere på, men det er stadig ikke afklaret, hvor længe dyrene skal blive i cirkus efter et forbud er vedtaget.

En dag to forslag
Enhedslisten, SF og Alternativet har fremsat et forslag i Folketinget, der vil hjælpe dyrene ved at forbyde de vilde dyr og sikre at de som i dag er i cirkus kan leve resten af deres liv i reservater. Det skal ifølge partierne ske inden årets udgang.

Men kort efter dette forslag landede, meddelte regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, at de også ville et forbud. Men regeringens forslag er endnu uklart. For her vil man i første omgang frede de elefanter, som allerede er i Cirkus Arena.

Ifølge Venstres ordfører Erling Bonnesen, skal det være om 3-5 år, men partierne har endnu ikke bekræftet, hvor længe elefanterne skal vente på endeligt at blive fri.

Elefanten Baba, også kendt som Baby turnerede med danske cirkus i flere år. Her viser hun forstyrret adfærd som konsekvens af de unaturlige forhold

Kampen er ikke slut!
Det er dejligt at politikerne endelig handler. Men hvis der ikke laves en kort udfasning, og de elefanter som nu er i cirkus får lov til at forsætte, så kan nogle risikere at skulle optræde i 40 år endnu. 

Det vil være helt forkert at lade noget man forbyder fortsætte så længe. Så det må ikke ske, og det vil vi kæmpe alt vi kan for.

De over 40.000 underskrifter vi har samlet og vores afsløringer af dyrenes forhold har været med til at vi er kommet så langt, som vi er nu. Men sammen skal vi fastholde politikerne på at loven må og skal hjælpe dyrene, så de bliver beskyttet og ikke længere skal lide for underholdning.


Skriv under: Stop vilde dyr i cirkus


Her har  de handlet
Disse lande har foreløbigt indført forbud mod vilde dyr i cirkus eller er ved at gære det