Elefanter kvæstet i blodig ulykke

6 april, 2018

Elefanter i cirkus udsættes for mange dyretransporter. Næsten dagligt flytter cirkus til en ny by, og hver gang må dyrene i transportvogne, der stresser dem.

I Spanien gik det galt nær byen Alicante, da 4 elefanter fra Circo Gottani stod i en lastbil som væltede på motorvejen.

Dyrene blev kastet ud på vejen og fik slemme skader. For en af elefanterne blev ulykken det sidste, som hun kom til at opleve. Underholdning i cirkus kom til at koste hende livet..

De andre fik blodige sår og flere dage efter ulykken, kan en af elefanterne stadig ikke støtte ordentligt på sin fod.

Partiet for dyrs rettigheder PACMA kæmper for at få frigivet elefanterne og sikre, at de ikke længere tvinges til at optræde.

Dyrenes liv i cirkus giver dem slet ikke mulighed for at udleve deres naturlige adfærd. Hvor de i naturen vandrer mange kilometer hver dag, så tvinges de i cirkus til at bruge det meste af deres liv i en transportvogn. Denne video viser en af elefanterne få måneder før ulykken. Vanvittig af indespærringen rokker hun konstant frem og tilbage. Her holdes den døde elefants søstre stadig.Politikere har et ansvar
I Danmark har politikere annonceret et kommende forbud mod vilde dyr i cirkus. Men de har endnu ikke sagt, hvor længe de elefanter, som er i cirkus i dag, fortsat skal holdes der.

Hver eneste dag dyrene fortsat holdes i cirkus, lider de under at skulle transporteres og udføre unaturlige kunster.

Hjælp os med at lægge pres på politikerne for en kort udfasningsperiode, så vi aldrig skal opleve en lignende ulykke i Danmark. 


Skriv under: Stop vilde dyr i cirkus

 

Fotos: PACMA og @Gserrano_DGT