Estland forbyder vilde dyr i cirkus

27 september, 2017

Endnu et land har taget skridtet og stopper udnyttelsen af vilde dyr i cirkus. Hverken elefanter, søløver eller tigere vil længere skulle optræde for mennesker.

Loven kommer efter kampagner fra organisationerne Loomus og Loomade Nimel. 

"I dag indfriede vi et løfte, som jeg gav til elefanten Medi. Hun døde i cirkus i 2013, og siden da har vi forhandlet med myndighederne om at indføre et forbud", siger Loomus' direktør Kadri Taperson, som kalder beslutningen for den støste sejr for dyrs rettigheder i Estland. 

"Det er et flot skridt Estland har taget, og Danmark må snart handle, hvis vi stadig ønsker at se på os selv, som et land der tager dyrevelfærd alvorligt. Det kan ikke passe, at vi i 2017 skal have elefanter og andre vilde dyr, der leve elendige liv for at give mennesker et billigt grin  Vi er nu blevet overhalet af både Rumænien, Letland og Estland, så det er på høje tid, at Danmark kommer på banen", siger Animas direktør Joh Vinding

ELEFANTTRÆNER: SÅDAN KNÆKKER MAN EN ELEFANTUNGE

Med den nye lov er der nu indført forbud mod at udnytte vilde dyr i cirkus i 12 lande i EU. Forbudene er bl.a. kommet efter anbefaling af den euroæiske sammenslutning af dyrlæger FVE, der mener, at dyrenes velfærd aldrig kan tilgodeses i et omrejsende cirkus.

HVORDAN ER FORHOLDENE I DANMARK?
I Danmark tillader loven, at elefanter må stå i deres transportvogn 22 timer i døgnet.

Mens de går mange kilometer i naturen, kan ene elefant holdes i en boks på 80 m2

Selvom elefanter er flokdyr, så tillader Fødevarestyrelsen at de holdes alene.

Pga de elendige forhold bliver mange elefanter vanvittige af livet i cirkus. Disse billeder viser elefanten Ramboline i Danmark:

 

 

Du kan være med til at lægge pres på de danske politikere ved at skrive under for et forbud mod vilde dyr i cirkus


Skriv under: Stop vilde dyr i cirkus