Danskere sender hjælp til dyrene i Ukraine

27 april, 2022

Krigen i Ukraine har raset i mere end to måneder nu med frygtelige konsekvenser, ikke kun for mennesker, men også for dyr.
 
Rigtig mange hunde, katte og andre familiedyr er blevet hjemløse, og internaterne i landet er hårdt pressede. 

Midt i krigens kaos arbejder Animas søsterorganisation, Open Cages Ukraine, hårdt for at hjælpe så mange dyr som muligt.

Mange danske dyrevenner har doneret til vores indsamling, og vi sørger for, at Open Cages, som er en del af Anima International, snart modtager den første pulje af donationer, der skal hjælpe dyr i nød. 

Donationerne vil gå blandt andet til at forsyne dyreinternater med foder, halm og medicin, til vaccination og ID-mærkning af dyrene og til at transportere dyr i sikkerhed.

Her kan du se billeder fra noget af det arbejde, som Open Cages laver i landet:

Internat i Ukraine med reddet hunde og katte

Transport af foder til internatet Nina Sidorenko

I en krigszone kan det være en udfordring at dække selv de mest basale behov. Billederne her er fra et internat i Donetsk-regionen, som er et af de områder, hvor krigen har gået hårdest for sig. Det lykkedes Open Cages at få indkøbt og transporteret foder ud til internatet. 

Transport af reddet hunde fra Ukraine

Transport af dyr i sikkerhed

Selv i en traumatisk tid kan menneskets bedste ven fremkalde smil. Billedet er fra en af Open Cages’ mange redninger. Nogle dyr er blevet i Ukraine, mens det er lykkedes at sende andre i sikkerhed på internater i Polen og Litauen.