Han redder Wuhans forladte familiedyr

30 marts, 2020

Da Wuhan blev sat i karantæne, påvirkede det tusindvis af familiedyr. Hunde og katte, hvis ejere pludselig ikke kunne få adgang til byen, var forladte og forsvarsløse.

Ye Jialin besluttede sig straks for at melde sig som frivillig til at fodre og passe de forladte dyr midt i krisen.

INDBRUD FOR AT REDDE DYR I NØD
Mange famillier kunne sende ham nøgler eller adgangskoder til deres dør. Men i nogle tilfælde måtte desperate ejere bede ham om at bryde ind for at redde dyrene.

Ejerne er meget høflige og taknemmelige, når de får hjælp.

- De spørger tit, om jeg har noget imod at skifte kattebakken. Det har jeg ikke, siger Ye og man aner et smil bag den maske, der skal beskytte ham og andre mod smitte.

På de tomme gader suser han fra dyr til dyr på sin cykel, og redder dem fra at omkomme af sult og tørst. Foreløbigt har han reddet op til 30 dyr. Andre hold af dyrevenner har også været i aktion og samlet skal antallet af dyr, der har fået hjælp tælles i tusinder.Foto: Tauno Tõhk

DER FØLES GODT AT GØRE EN FORSKEL
Situtationen i Wuhan har været slem, og alle byens indbyggere skulle holde sig inde. Ifølge Ye føles det lidt som at være med i en katastrofefilm at gå i de tomme gader. 

Men Ye er ikke bange. 

- Det jeg er bange for er at komme til en lejlighed for sent og så finde, at hunden eller katten allerede er død. Det ville jeg bebrejde mig selv.

At gøre en forskel i krisen motiverer ham. På gaden cykler han forbi et banner: Vær beskeden, stress ikke, og gå ikke i panik er budskabet, og man må sige, at det er præcis sådan Ye handler. 

DYREVÆRN I KINA ER I FREMGANG
Ye Jalins fantastiske redningsaktion viser med al tydelighed, at der er mange dyrevenner i Kina. Hver dag bliver der flere mennesker i Kina, der bekymrer sig om dyrs velfærd og er med til at kæmpe for den.

I en nylig meningsmåling, hvor 3020 mennesker med forskellig alder, køn og uddannelse blev spurgt viste dette sig tydeligt.

Støtten til at forbyde markeder med vilde dyr, som menes at have forårsaget corona-krisen, var hele 94%


Du kan også vise din støtte ved at underskrive vores opråb til Kinas regering.