HISTORISK LOV VEDTAGET: Sydkorea forbyder hundekød

9 januar, 2024

Nu skete det endelig: Sydkorea forbyder hundekød! 

Sydkoreas parlament har tirsdag d. 9. januar vedtaget et historisk lovforslag, der udfaser salg af hundekød med start i 2027. Forbuddet er et stort skridt på vejen mod en verden uden hundekød, da Sydkorea er det eneste land i Asien, hvor hunde opdrættes i industrielle farme.

Når loven er gennemført, så vil det betyde, at 3.500 farme, som i dag opdrætter hunde til slagtning tvinges til at lukke. Det vil årligt skåne over 1 million hunde fra et grusomt liv og en smertefuld død.

Ifølge loven kan man blive straffet med tre års fængsel eller med en bøde på 150.000 kr, hvis man slår en hund ihjel for hundekød.

Anima besøger reddet hund fra hundekødsindustrienAnima besøger hund reddet fra hundekødsindustrien i Sydkorea

Det nytter 
Anima har i flere år arbejdet for at lukke hundekødindustrien i Sydkorea, og derfor er det også med stor glæde, at vi kan se, det nytter at presse på. 

Vi har bakket op om lokale organisationer og støttet frivillige, der deltog i protesterne i Sydkorea. Derudover har vi løbende presset politikere. Både ved flere gange at mødes med Sydkoreas ambassadør i Danmark, hvor vi bl.a. har overrakt underskrifter, og ved at skrive direkte til politikere i Sydkorea.

Anima aflevere underskrifter mod hundekød
Her mødes Anima med Sydkoreas ambassadør for at drøfte spørgsmålet om hundekød

Med din støtte i ryggen fortsætter vi kampen for at sikre den positive forandring i lande som Indonesien og Kina, så vi snart kan sige endeligt farvel til hundekød i hele Asien! 

Vær med i kampen her:

Støt arbejdet for hundene