Over 45.000 underskrifter for en ny kattelov er afleveret til fødevareministeren

20 maj, 2020

Den 20. maj overrakte Anima sammen med internaterne Inges Kattehjem, Kattens Værn og Voice of Pets mange tusind underskrifter til fødevareministeren. Underskriverne ønsker alle bedre lovgivning for kattene. 

År for år har vi været vidne til, at antallet af umærkede, herreløse katte er blevet ved med at stige. Det har lagt et kæmpe pres på de i forvejen trængte internater, der dagligt arbejder med at finde nye hjem til forsømte eller bortløbne katte. 

Derfor har vi i lang tid været i tæt dialog med landsdækkende internater, dyrlæger og førende forskere på området, der alle har været med til at give et indblik i de problemer, som er forbundet med den manglende registrering og mærkning af katte. 

Vi har haft møder med dyrevelfærdsordførere, embedsmænd og fødevareminister Mogens Jensen, hvor vi har diskuteret sagen og vores forslag til en løsning på problematikken. 

Og den 20. maj kulminerede vores årelange kamp for kattene, da ministeren modtog underskrifter fra mere end 45.000 kattevenner. 


Forslag bakkes op af organisationer og internater 

Den gode nyhed slutter ikke her. For fødevareministeren har fremlagt et forslag, der forpligter katteejere til at mærke og registrere deres katte. Hvis ikke, mister ejeren rettighederne til sin kat. Fødevareministeren udtaler til Anima:

"Mærker man ikke sin kat, mister man retten til den, hvis den bliver indleveret på et internat. Katten kan derfor få en ny familie med det samme, i stedet for at internaterne venter tre dage som nu. Det giver katteejere en rigtig god grund til at få deres kat mærket og registreret, og det mener jeg kommer både ejere, katte og internater til gode", siger fødevareminister Mogens Jensen.

I Anima vil vi nu arbejde benhårdt på, at forslaget bliver så godt som overhovedet muligt og dernæst vedtaget og udført i praksis, så både internaterne og tusindvis af katte vil få en bedre tilværelse. Vi er nu optimistiske på kattenes vegne:

”For første gang i historien er vi tæt på at få forbedret lovgivningen for kattene. Nu skal vi kigge på det endelige forslag, men vi arbejder for, at nye kontrollerbare regler snart bliver virkelighed. Det vil ikke alene give kattene bedre velfærd, men også hjælpe de hårdt pressede internater”, siger Joh Vinding, direktør hos Anima.

 

Hvis du vil give et bidrag til vores arbejde for kattene, kan du gøre det her.

Tak for din støtte – vi kan ikke skabe forbedringer for dyrene uden dig!