Stop anonymt salg af hunde

1 december, 2018
Alle og enhver kan sælge kæledyr anonymt på danske netsider som dba.dk. Det får folk til at sælge hunde, som er illegalt importeret, syge eller endda mishandlede.
 
Hjælp os med at få firmaerne til at indføre obligatorisk NemID-registrering! 

Skriv under for hundenes skyld

 
Nogle af hundene kommer fra hvalpefabrikker og bliver avlet under kummerlige kår - alene for profittens skyld. Intetanende danskere risikerer dermed at købe dem og støtte fabrikkerne.
 
FØDEVARESTYRELSEN FIK FÆRTEN
Fødevarestyrelsen kastede for nyligt lys over problemet ved at gennemføre en kampagne, som blandt andet opsporede borgere, der drev ulovligt, erhvervsmæssigt opdræt.
 
Her gav hele 42 procent af kontrollerne anledning til sanktioner.
 
Der blev givet intet mindre end 21 indskærpelser, tre påbud og foretaget fire politianmeldelser.
 
Det var især internetbrugere, som havde hjulpet styrelsen med at opsnuse den ulovlige opdræt ved at komme med tips om mistænkelig aktivitet.
 


 
EN DÅRLIG START PÅ LIVET
En af de mange danskere, der har købt sin hund via Den Blå Avis, er Line. Hun havde længe ønsket sig en pomeraner, så da hendes kæreste fandt Candy på dba.dk, tog de af sted med det samme.
 
Det overraskede dem, at sælgeren var ikke spor berørt af at skulle af med hvalpen. Hun forventede faktisk, at de tog ham med samme dag, så i en hurtig beslutning gjorde de det.
 
Candy havde det dejligste væsen, men helbredet viste sig hurtigt at være svingende.
 
Tre uger efter de havde fået ham, tabte han al pelsen. De tog kontakt til sælgeren, der sagde, at det nok bare var nogle hudmider, som hendes hunde ofte led af.
 
De gik til dyrlæge, hvor Candy fik foretaget adskillige skrab, blodprøver og diverse test over de næste par uger for at finde årsagen, men de fandt aldrig den egentlige grund.
 
I mellemtiden blev regningerne til dyrlæge, medicin og specialshampoo ved med at vokse. De endte med at opgive undersøgelserne for at skåne Candy for flere ubehagelige besøg.
 
Han fik det langsomt godt igen, men ligesom pelsen var vokset tilbage, fik han epilepsi.
 
Et år senere konstaterede dyrlægen løse knæskaller i begge Candys bagben, da han begyndte at knække sammen og klynke af smerte.
 
Løse knæskaller betragtes som en arvelig sygdom Det er kun muligt at undgå ved at udelukke hundene med sygdommen fra avl. Og en måde at undgå avl med syge hunde er netop at NemID-registrere sælgerne.
 
 
Candys historie
Efter Candys treårs fødselsdag fik han et mærkeligt anfald. De troede, det var en mild epilepsi, der havde ramt ham, da han rystede og peb.
 
Candy plejede altid at opsøge Line og hendes kæreste, når han kunne mærke anfaldene var på vej, men denne gang gemte han sig.
 
Da Candy begyndte at gøre tegn til at skulle kaste op, hjalp Line ham ud i haven, og her lagde han sig bare i græsset, sitrede og ville ikke kæle eller med ind.
 
Da Line ikke hørte ham melde sig ved døren, gik hun ud for at kigge til Candy og fandt ham liggende slap bag trappestenen, hvor han havde lagt sig for at dø.
 
De tog ham straks til dyrlægen, hvor det stod klart, at han var alvorligt syg. Line og hendes kæreste lod ham få fred, selvom det var den sværeste beslutning, de nogensinde har truffet.
 
Siden er Line og hendes kæreste blevet meget opmærksomme på at tjekke steder, som sælger hvalpe. 
 
Beretningen er desværre ikke enestående, og Anima kender til flere historier, som desværre ligner stakkel Candys.
 
Skriv under nu. Kun sammen kan vi sikre andre hunde mod samme skæbne.

Skriv under for hundenes skyld