Vi måtte redde ham - Babaos historie

19 juni, 2018

Hos Anima tror vi på, at oplysning er vejen frem for, at vi kan stoppe hundekødsindustrien og de forfærdelige festivaler som den i Yulin. Derfor er en af vores store satsninger i Kina et undervisningsprogram om dyrs velfærd for skolebørn.
 
Hvert år får vi fantastisk feedback, der viser, hvordan undervisning og viden kan betyde forskellen på liv og død.

 Vi modtog dette brev fra en lærer i Xiamen i Kina, som har undervist i dyrevelfærd efter det program, vi driver sammen med vores kinesiske partnerorganisation.

Jeg er lærer ved Xian Yue skolen i Xiamen.
 
For flere måneder siden kom nogle af mine elever til mig med et usædvanligt ønske, om jeg ville hjælpe dem med at tage sig af en skadet hund. Hunden havde ligget i en grøft i flere dage med to brækkede ben. Mine elever havde plejet hunden, men desværre var der børn fra en anden skole, der ikke var så rare og plagede ham ved at kaste med sten og pinde.

Jeg var bekymret for mine elevers sundhed og sikkerhed, men jeg havde også meget ondt af hunden. Til sidst indvilligede jeg i at tage ham til den lokale dyrlæge. Hans behandling var dyr! 3.800 RMB (ca 4000 kr) men mine elever var fast besluttede på, at vi skulle redde ham.
 
Til min forbløffelse lykkedes det mine elever at indsamle 2400 RMB blandt de andre elever. Jeg kunne næsten ikke tro på, at de kunne samle så meget ind, så jeg lovede dem, at jeg ville finde resten af pengene og tage mig af ham selv.

 
Vi gav ham navnet Babao. Med hjælp fra dyrlægen fik han det bedre ,og han bor stadig hos mig i dag. Mine elever kommer og besøger ham og for de som ikke kan, så sætter jeg hver uge nyheder op om Babao på skolens opslagstavle. 

Når jeg underviser om, at dyr er følende væsner, som vi skal vise empati og respektere igennem jeres program, så har jeg et virkeligt eksempel til at inspirere eleverne. Nu ved de, at de kan gøre en forskel i verden. Det er måske den vigtigste lektie af alle - at vide, at de kan forandre verden og gøre noget godt.
 
- Kang Jie


Der er utallige hunde som Babao og millioner af elever, vi skal nå. Med din stemme i ryggen er vi sikre på, at mange dyr vil blive reddet og skånet.
 
Forandringen er begyndt.


Stop den grusomme festival i Yulin - skriv under nu!