Yulin 2023: Trods markante fremskridt bliver hunde og katte stadig mishandlet

9 juni, 2023

Hvert år i slutningen af juni bliver hunde og katte mishandlet og slagtet på brutal vis i den kinesiske storby Yulin, hvor den årlige Yulin Festival afholdes. 

Det sker selvom den kinesiske regering i 2020 officielt anerkendte hunde som familiedyr, hvilket betød, at det teknisk set blev forbudt at sælge hundekød. Men udviklingen er desværre ikke slået igennem alle steder endnu.

Derfor fortsætter Anima, år efter år, sammen med organisationer og dyrevenner fra hele verden med at udtrykke vores helhjertede modstand mod den ufattelige mishandling af uskyldige dyr. Vi støtter desuden aktivister i Kina i deres indsats for, at alle hunde og katte en dag vil blive behandlet som familiedyr, ikke kun på papiret, men også i praksis.

Vær med til at skabe en bedre verden for dyrene


Den berygtede ‘festival’

Yulin hundekødsfestivalen finder sted én gang om året ved midsommer og har eksisteret siden 2010. Festivalen har i mange år fået stor opmærksomhed og vakt kritik både internationalt og lokalt, for dyrevenner raser over måden, som både hunde og katte behandles på. Og med god grund! 

Der er nemlig ikke noget godt at sige om situationen for dyrene! Dyrene stuves sammen i små bure, hvor de sidder paniske og skræmte, flere allerede med skader fra den hårdhændede behandling, og venter indtil de skal slås ihjel. Ofte er de blevet fragtet i lastbiler over lange afstande i sommervarmen, og mange er dehydrerede, syge eller dør under transporten. 

Blandt de brutale aflivningsmetoder, der er blevet set på stedet, er hængning, elektrisk stød, eller at dyrene bliver banket ihjel. Mange hunde er kæledyr, der bliver stjålet fra deres familier op til festivalen, og har stadig deres halsbånd på, mens andre hunde er gadehunde, der bliver fanget fra gaderne.

Kinas hundekødsindustri

Virkeligheden er desværre sådan, at den grufulde behandling af hunde og katte ikke kun sker denne ene gang om året i Yulin. Den foregår hele året, både i Yulin og andre byer rundt om i landet, og det vurderes, at omtrent 10 millioner hunde slås ihjel hvert år.

Der er utrolig meget misinformation omkring Yulin-festivalen og generelt om hundekødsindustrien i landet, da det er svært at finde den korrekte information. For eksempel er Yulin-festivalen ikke en officiel begivenhed, og derfor er det ikke muligt at indhente officielle tal for, hvor mange dyr der bliver slået ihjel. Men både lokale og internationale organisationer kæmper for at gøre en ende på festivalen og med den hunde- og kattekødsindustrien i landet. Det hårde arbejde har blandt andet ført til, at langt færre dyr i dag bliver slået ihjel. 

Forandring tager tid

Hvis du har fulgt med i mange år, kan du måske tænke, at der ikke sker noget, og at den brutale behandling af hunde og katte aldrig stopper. Men forandring tager tid - både i Danmark og andre lande - og sker ikke over natten. Og heldigvis er der fremgang i landet, selvom det kan synes at gå alt for langsomt.

Udover at hunde og katte i dag officielt anses for familiedyr, har millionbyerne Schenzhen og Zhuhai forbudt hunde- og kattekød. Spisning af hunde og katte er langt fra normalen for de lokale i landet, selvom det desværre er det indtryk, mange får. 

Oprøret og arbejdet for dyrene er stigende i landet, og langt størstedelen anser hunde som familiedyr og ikke mad. Særligt de yngre generationer presser på for forandringer og kæmper for bedre dyrevelfærd i landet. 

Da Yulin-festivalen var på sit højeste, blev mere end 10.000 hunde og katte slagtet. I 2014 blev det rapporteret, at antallet var nede på 2-3000 og de seneste par år har det forlydt, at det var helt nede på omkring 1000.

Vi kæmper selvfølgelig for, at ingen dyr skal lide så grusomt, og vi tror på, at den fremgang, der er i landet, vil fortsætte så længe dyrevenner taler hundenes og kattenes sag. 

Tak fordi du er med til at gøre en forskel for dyrene


Stop den grusomme festival i Yulin - skriv under nu!