Yulin hundekødsfestival 2018 – vi skal stoppe den!

15 juni, 2018

En uge om året bliver byen Yulin forvandlet til et helvede på jorden for hunde og katte.

Ved den årlige solhvervsfestival slagtes tusindvis af hunde. Skriv under og hjælp os med at stoppe massakren  


Stop den grusomme festival i Yulin - skriv under nu!

STJÅLNE FAMILIEHUNDE PINES IHJEL
I Kina er der ingen farme, der opdrætter hunde og katte for deres kød. Så de fleste dyr er brutalt stjålet af tyvebander fra deres familier.

Doug var en af de hunde, som blev taget. Han blev kastet ind i et bur. Forvirret og skræmt stod han i al slags vejr på en lastbil, på vej mod Yulin. Rundt om ham døde andre af tørst og sygdomme. Nogle havde brækket deres ben, da de blev presset ind i buret, og hylede i smerte hver gang lastbilen ramte et hul i vejen.

For mange har pinslerne varet i dage, mens de langsomt kører gennem landet til festivalen.

Han var forvirret og skræmt, da han blev trukket ud af buret. For mange ville det næste være et hårdt slag med slagterens kølle. Herefter ville halsen blive skåret over, og blod og liv ville langsomt løbe ud af ham.

Men for Doug sluttede rejsen lykkeligt. Sammen med vores partnere i Kina var vi med til at redde over 1000 hunde fra sidste års festival ved at stoppe lastbilen, inden den nåede Yulin.

Vi er klar igen i år. Både til at gribe ind, og til at presse myndighederne, så hunde som Doug ikke bliver kidnappet fra deres familier og pint ihjel.

FREMSKRIDT ÅR FOR ÅR
Da vi startede med at arbejde for at stoppe Yulin blev der årligt slagtet 10.000 hunde. Men det vedholdende pres har i dag reduceret tallet til et sted mellem 2000-3000.

Det virker at protestere, og vi giver ikke op, før festivalen er slut for altid.

I ugerne op til festivalen gav Yulins borgmester en tale, hvor han sagde, at "hunde er menneskets bedste ven". Det ville have været utænkeligt for få år siden, men vidner om en langsom forandring.

Byen har udstedt et forbud mod festivalen, men det er ikke blevet håndhævet tilstrækkeligt. Derfor må vi fortsætte presset. Bl.a. beder vi byen opsætte vejspærringer, så ingen lastbiler med stjålne hunde kan fragtes ind i byen.

Men vi skal blive ved:

For at Yulins politikere ved, at vi ikke har glemt, hvad der foregår.

For at sikre, at hunde som Doug ikke bliver kidnappet og mishandlet til døde.

For at en ny generation af dyrevenner i Kina kan skabe en fremtid, hvor alle dyr bliver respekteret.

Sammen kan vi gøre det. Tak fordi du er med til at give dyrene en stemme.


Stop den grusomme festival i Yulin - skriv under nu!