Flere gode nyheder for pelsdyrene

17 maj, 2021

De seneste måneder har der været den ene gode nyhed efter den anden for pelsdyrene. Først meddelte de to modegiganter Balenciaga og Alexander McQueen, at pels fremover ikke vil være en del af deres kollektioner. Med deres pelsfri beslutning er de med til at sende et stærkt signal til hele branchen om, at pels hører fortiden til.

Og kort efter kunne vi fortælle, at luksusvarehuset Saks Fifth Avenue også havde givet pels den kolde skulder. Kæden, der ejer 40 stormagasiner, har nemlig meldt ud, at de senest til januar næste år har lukket ned for alle deres 27 pelsafdelinger, og i januar 2023 vil det ikke længere være muligt at købe og sælge pels i nogen af deres varehuse eller online. Det er helt fantastisk!

Men de gode nyheder stopper ikke her. For også det anerkendte, kinesiske børnetøjsmærke Les Enphant har meddelt, at de udfaser pels. Les Enphant er grundlagt i 1971 og har i dag over 1000 butikker fordelt i 204 byer rundt om i hele verden.

Indfører Hawaii forbud mod import af pels? Meget tyder på det! 
Hawaii kan meget vel blive den næste amerikanske stat, der indfører et forbud mod import af pels. I 2019 vedtog staten Californien et forbud mod al handel med pels. Forbuddet træder i kraft i 2023.

Og flere amerikanske byer som San Francisco, Berkeley og Los Angeles har allerede indført et forbud, og nu er politikerne i Hawaii så også gået ind i kampen for at få indført et forbud mod import af pels. Forbuddet er kommet igennem et udvalg og skal nu behandles. Hvis forslaget vedtages, vil det historiske forbud træde i kraft den 1. december 2021. 

Vi kæmper for et forbud 
Lige nu kæmper Anima sammen med den internationale dyreværnskoalition Fur Free Alliance for at få verdenslederne til at anerkende, at pelsfarme, ud over at være et helvede for dyrene, udgør en alvorlig trussel mod folkesundheden på grund af risikoen for nye pandemier.  

Flere end 500.000 mennesker har allerede skrevet under. Stå sammen med dem og hjælp os med at lukke verdens pelsfarme.


Skriv under: Stop pelsindustrien!