Afsløret: Hunde til dyreforsøg fragtes gennem Københavns Lufthavn

7 august, 2023

Anima afslører, at København har nøglerolle i international handel med hunde til dyreforsøg. De seneste år er tusindvis af hunde blevet fragtet gennem Københavns Lufthavn, før de sendtes videre til smertefulde dyreforsøg over hele Europa.


Skriv under: Stop dyreforsøg

Flyves fra USA

På billederne ses beagler, der netop er ankommet til Københavns Lufthavn - hele vejen fra avlscentre og laboratorier i USA. Herefter sendes hundene videre med bil - nogle helt til Italien, Spanien og Ungarn - mens andre flyves til Storbritannien.

I løbet af blot 3,5 år er flere end 5.000 hunde til dyreforsøg landet i Københavns Lufthavn. Et af de flyselskaber som transporterer hundene er SAS.

De mange timers transport er stressende for dyrene, og de kan være dage undervejs, men mareridtet begynder først for alvor, når hundene ankommer til deres endestation - laboratorierne.


Tvinges til at indtage pesticider

I laboratorierne bliver hundene udsat for alverdens tests af både medicin, medicinsk udstyr og kemikalier.

Hunde bliver for eksempel udsat for forsøg, hvor de skal indtage pesticider for at teste, hvor meget man skal tillade landbruget at sprøjte med pesticider.
Hundene overlever ikke altid disse forsøg.

De prøver aldrig, hvordan det er at være nogens elskede hund. De oplever kun tremmer, gøen fra skræmte hunde og mennesker, der stikker nåle i dem.


 

Dyreforsøg giver upålidelige resultater

Selvom dyreforsøg måske foretages i den bedste mening, så har det vist sig, at forsøg med dyr er meget upålidelige, når det kommer til at udvikle god og sikker medicin til mennesker.

Verdens største biotekniske brancheforening (BIO) konkluderer, at 92% af de lægemidler, der har succes i dyreforsøg, efterfølgende mislykkes i forsøg med mennesker.

Alligevel bliver flere end 14.000 hunde udsat for dyreforsøg i EU. Over en tredjedel af disse hunde har allerede været igennem smertefulde forsøg mindst én gang tidligere.

Videnskab uden dyreforsøg er fremtiden

Anima kæmper for en verden uden dyreforsøg. Der findes allerede mange moderne, dyrefri metoder, som benyttes til at udvikle ny og sikker medicin eller til at teste kemikalier.

Dyrefri metoder kan videreudvikles og forfines endnu mere - men kun hvis vi som samfund prioriterer denne udvikling, også økonomisk. For det skylder vi de 7 millioner hunde, kaniner, katte og andre dyr, som hvert år lider i smertefulde forsøg i EU.

Skriv under for at redde hundene og de mange andre dyr, der bruges til forsøg.
Sammen kræver vi, at videnskaben træder ind i det 21. århundrede.

Tak til www.thecampbeagle.com for sparring.