Forsøgshunde sættes fri

18 april, 2023
Se videoen længere nede i artiklen.
 
En særlig forsøgshund

Ligesom mennesker har hunde forskellige personligheder. Nogle er meget atletiske og kunne
bruge hele dagen i det fri. Andre er mere afslappede og elsker at blive nusset i sofaen. Der er selvstændige hunde, som følger daglige rutiner, mens andre best kan lide af følge deres egne vegne. Men uanset deres individuelle personligheder er hunde trofaste følgesvende og loyale gennem hele livet. 
 
Du kender måske hunderacen beagle? Hvis du gør, så ved du, at netop denne hunderace er særligt kendt for sit tillidsfulde, venlige og tilgivende sind. 
 
 
Netop derfor bruges beagles ofte til dyreforsøg. Forsøg, der omfatter tests af både medicin, husholdningsprodukter og kosmetik. Alle hundene bliver født som forsøgsdyr, og lever derfor hele deres liv i et bur. De kender ikke til ture i skoven, hygge på sofaen, eller boldspil i haven. De kender kun deres bur, ordre fra læger og de endeløse prøver. 
 
Så hvad sker der, når disse hunde får lov til at være hunde? Se den rørende video, der med garanti både give dig sommerfugle i maven og en klump i halsen.
 
 
Et nyt liv i frihed
Den 6. maj 2014, var en ganske særlig dag for 9 beagles. For de fik en ny chance. Når forsøgshunde ikke længere egner sig til forsøg, bliver de fleste aflivet. Men nogle få heldige får chancen for et nyt liv hos en kærlig familie. 
 
Foreningen Beagle Freedom Project, arbejder for at give forsøgshunde deres frihed. Da hundene ikke længere kan bruges i laboratoriet, er alle foreningens frisættelser lovlige. 
 
Mødet med naturen og den indre hund
Hundene er tydeligt angste og vil ikke komme ud af deres bure. De er vant til, at dette betyder, at nye produkter skal testes på deres hud. Da de er kommet fri af buret får hver hund et navn. Noget de aldrig har haft. De har altid blot været et nummer.
 
 
 
Hundene bringes nu ind på græsplænen. Det er første gang, de mærker frisk luft, første gang solen skinner på deres kroppe og første gang, de mærker græs under poterne. Ingen ved, hvordan de vil reagere. 
 
Langsomt begynder halerne at logre, benene at løbe og snuderne at mødes. Selvom de aldrig har prøvet det, finder de alle langsomt ud af, hvordan man er hund. Det er et smukt syn.
 
Hjælp forsøgsdyrene
Iams og Eukanuba er et stort foderfirma, der sælger både hunde og kattefoder i Danmark. Desværre nægter firmaet at opgive brugen af dyreforsøg for at teste deres foder. Anima er en del af den internationale kampagne, der har til formål at overtale Iams og Eukanuba til at blive det første store firma, der stopper den unødvendige brug af dyreforsøg.
 
 
Du kan hjælpe forsøgsdyrene. Boykot foder fra Iams og Eukanuba, og støt Animas arbejde for dyrene.