Gucci skrotter pels

12 oktober, 2017

Det førende verdenskendte modehus Gucci har valgt at stoppe helt med at bruge pels i sine kollektioner. Beslutningen er truffet efter dialog med den internationale koalition Fur Free Alliance, som Anima er formand for.

Den pelsfri politik vil træde i kraft fra forår/sommerkollektionen 2018.

“Social ansvarlighed er en af Guccis kerneværdier, og vi vil fortsat stræbe efter at gøre det bedre for miljø og dyr. Med hjælp fra dyreværnsorganisationer er Gucci spændte på at tage dette næste skridt og håber at det vil hjælpe med at inspirere til innovation og skabe opmærksomhed, og i det hele taget forandre luksus modeindustrien til det bedre,” udtaler Marco Bizzarri, CEO og præsident hos Gucci.

-  Jeg mener ikke, at det stadig er moderne, og det er årsagen til at vi besluttede os til ikke at gøre det [bruge pels]. Det er en smule gammeldags
Guccis direktør Marco Bizzarri.

Beslutning vil forhindre lidelse
Den pels der bruges i modebranchen kommer primært fra pelsfarme, hvor vilde dyr som mink og ræve indespærres i små bure og dræbes med strøm eller kvælende gas for ikke at skade pelsen. Skindene gennemgår tunge og miljøskadelige kemiske processer som garvning og farvning, før de kan anvendes på det færdige tøj

-Det er en game-changer for hele modeindustrien at Gucci dropper pels. Gucci er en af de største trendsættere i international mode, og vi ser, at de andre brands følger nøje med i, hvad Gucci gør.

- Denne nye politik vil skabe en sneboldseffekt over hele verden. Dette kommer til at redde utallige dyr fra at blive pint på pelsfarme og blive udsat for smertefuld aflivning med gas og strøm,” udtaler Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima.

Gucci kommer med sin pelsfri politik i godt selskab. Sidste år valgte Armani at blive pelsfri og også firmaer som Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney og herhjemme Bestseller, DK Company og Magasin, har været pelsfri igennem lang tid.


Giv dit løfte: Jeg vil ikke købe pels