Historisk milepæl: Polen stemmer for at forbyde pelsavl

18 september, 2020

I nat har det polske parlament, med et overbevisende flertal i ryggen, stemt ja for et forbud mod pelsavl i landet. Inden loven kan træde endeligt i kraft, skal forslaget behandles og vedtages i Senatet, hvorefter den nye lov vil udfase landets mink- og rævefarme på bare ét år.

Polen er verdens tredjestørste minkproducent, og vedtages forbuddet, vil have betydning for mere end 5 millioner dyr årligt!

Afstemningen i Parlamentet kommer bare en uge efter, at verdens største pelsfarm, der er beliggende i Polen, blev afsløret i forfærdelige og dybt kritisable forhold for dyrene.

Europa siger nej til pels 

Inden for de seneste år har flere og flere lande i Europa valgt at indføre forbud mod pelsdyravl. Det er lande, som tæller England, Østrig, Norge, Belgien, Luxembourg, Serbien, Slovakiet, Tjekkiet, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Tyskland, Slovenien og Bosnien Herzegovina. Senest har Holland fremskyndt deres forbud.

”Vi ser, at Europa støt og roligt tager afstand fra de horrible forhold og metoder, som dyrene udsættes for, når de tvinges ind i små trådbure blot for at ende som en unødvendig pelsdetalje på en jakke”, fortæller Animas direktør Joh Vinding og fortsætter: 

”Med Polen og Hollands forbud på kort tid, er der meget, der tyder på, at vi bliver vidner til en sand dominoeffekt,” vurderer han. Og med tanke på at både Irland, Litauen, Estland, Bulgarien og Ukraine har fremsat lignende forslag, som muligvis bliver afgjort i 2020, så vidner det om, at pels snart bliver fortid.

Følger Danmark trop? 

Når store lande (og minkproducenter) som Holland og Polen stemmer for et forbud mod udnyttelsen af pelsdyr, så er det på tide, at Danmark også følger trop og begynder en plan for at udfase minkavl.

“Tiden er i den grad løbet fra at indespærre mink i små bure for at lave modetøj, og Danmark står snart alene tilbage i Europa i at tillade industrien. Det er på tide, at vi indser, at der ikke er en fremtid for pelsfarme i Europa og hjælper de, som i dag er i industrien, videre,” siger Joh Vinding.

Herhjemme er vi i gang med at udfase alle rævefarme. Hjælp os med at vise, at vi er mange, der også er imod minkavl i Danmark. 

Skriv under her:


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!