Kæmpe sejr: Tysklands sidste pelsfarm drejer nøglen om!

8 maj, 2019

Det betyder, at det i vores naboland nu er slut med at opdrætte og dræbe dyr blot for deres pels.

Det er helt utrolige nyheder for de omkring 4000 pelsdyr, der hvert år kunne sidde indespærret i farmens små bure - kun for at blive til en pelsjakke eller en huekvast.

Nedlukningen af pelsfarmen sker som følge af både ændringer i landets lovgivning og protester fra organisationer, der kæmper for at gøre en ende på pelsindustrien i Tyskland.

Tysklands beslutning
I 2017 sagde Tyskland stop for mistrivslen af pelsdyr og vedtog en ny lovændring, der betød  langt strammere krav på området og forbedringer for dyrene på pelsfarmene. 

De nye krav betød blandt andet en reducering i antallet af dyr, der må sidde i samme bur, samt at dyrene skulle have adgang til svømmevand og mulighed for at klatre og bevæge sig på mere plads.

De allersidste pelsavlere i landet fik frem til 2022 til at udfase deres pelsproduktion, men allerede i april 2019 stod Tyskland uden en eneste pelsfarm tilbage i landet, da pelsavlerne ikke kunne leve op til de nye krav.

Livet på en pelsfarm
Dyr på pelsfarme lever ofte et liv forbundet med stor lidelse.
 
Dyrene, der avles og opdrættes på farmene, lever et liv på meget begrænset plads uden mulighed for at jage, klatre og svømme. Pelsfarmene frarøver derfor dyrene at udleve deres naturlige instinkter.

Mange bliver stressede og frustrerede af forholdene de lever under, hvor de ofte får skader fra burene eller hinanden, når de bider og slås.

Tit efterlades de i stor lidelse, indtil de bliver syge eller dræbt.

Pelsforbud i Europa
Det er ikke kun Tyskland, der siger stop for produktionen af pelsdyr.

Overalt i Europa ses der en positiv udvikling.

Flere lande indfører strammere lovgivning på pelsfarmene, udfaser dem, eller forbyder dem helt, og dyrene får den respekt, de fortjener.

I alt har 14 europæiske lande nu indført forbud eller delvist forbud mod pelsavl pga. de grusomme forhold, dyrene er tvunget til at leve under.

 
I Danmark kæmper Anima fortsat for et fuldstændigt forbud mod pelsavl herhjemme.

Danmark holder nemlig den kedelige rekord som det land i verden, der avler flest pelsdyr. Og som det land i Europa med allerflest minkfarme. 

Skriv under og hjælp os i kampen med at stoppe pelsavl:


Skriv under: Stop mishandlingen på minkfarme

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under nu: